Her yol mübah

Düzenleyen:
Her yol mübah

SPOR Haberleri

Teknik direktörlük kariyeri boyunca 4-3-3’ü benimseyen Hollandalı, F.Bahçe’deki kadro yapısı sebebiyle 4-4-2’ye dönüş yaptı. Cocu “Başarı için tek yol yoktur” dedi

EMİN ULUÇ

Fenerbahçe’ye imza atarken “Öne oynayan” bir takım vadeden teknik direktör Phillip Cocu, işler istediği gibi gitmeyince çareyi taktik değiştirmekte buldu. Kariyeri boyunca 4-3-3 dizilişini tercih eden Hollandalı, sarı-lacivertlilerde de aynı kurguyla başlamış sonrasında 4-2-3-1, 4-1-4-1 ve 3-5-2’yi denemişti. Ancak tüm bu varyasyonlardan sonuç alamayan Cocu, 4-4-2’de karar kıldı. Elindeki oyuncu grubundan maksimum verim alabilmek için bu tercihe başvuran tecrübeli teknik adam “Başarı için hiçbir zaman sadece tek bir yol yoktur” diyerek takımın doğruları üzerinden gideceğini vurguladı. Ancak tek sisteme bağlı kalmak istemediğini de belirten Hollandalı, mükemmeli bulmak adına antrenmanlarda farklı dizilişler denemeye de devam ediyor.

15 metre uyarısı
Phillip Cocu’nun saha içi dizilişinden ziyade üzerinde durduğu konular ise pas kalitesinin artırılması, oyun boyunun kısalması. Ayağa hızlı paslarla rakiplere topla buluşma şansı vermeden oynamaları gerektiğini vurgulayan Hollandalı, bunun için de blokların birbirine daha yakın olmasını istiyor. Takım oyununun önemine değinen Cocu, hücumun da savunmanın da 15 metrelik mesafede gerçekleşmesini talep ediyor. Modern futbolda oyunu domine etmek için tüm takımın ahenk içinde hareket etmesinin şart olduğunu dile getiren tecrübeli çalıştırıcı “Bu performansı sergilediğimiz takdirde az pozisyon verip çok fırsat yakalayacağız. Aynı zamanda rakip yorulurken biz diri kalacağız” ifadesiyle zaferin formülünü de belirlemiş oldu.

YÖNETİM TOPLANIYOR
Volkan zirvesi


Fenerbahçe’de olağan yönetim toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Ali Koç başkanlığındaki toplantının ana gündem maddesi ise kadro dışı bırakılan kaptan Volkan Demirel. Teknik direktör Phillip Cocu’nun Volkan’ın affedilmesi yönündeki raporu değerlendirilecek. Yönetimin Volkan’ı affetmesi ve tecrübeli kalecinin acilen takıma katılması bekleniyor.

ROMAN KALMAK İSTİYOR:
Beni bırakmayın


Rusya’nın Türkiye’yi 2-0 yendiği maçta ilk golü kaydeden Roman Neustädter, Fenerbahçe’den ayrılmak istemiyor. Rus ve Alman takımlarının yakın markajında olan tecrübeli savunmacı “Fenerbahçe’de mutluyum. Kariyerimi burada sürdürmek istiyorum” diyerek yönetime mesaj yolladı. Roman’ın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.

İLK YARIYA YETİŞMİYOR
Tolga’nın işi zor


Fenerbahçe, sakatlığına rağmen transfer ettiği Tolga Ciğerci’den sezonun ilk yarısında verim alacak gibi görünmüyor. Almanya’daki tedavisinin ardından İstanbul’a dönen Tolga Ciğerci’nin rehabilitasyon süreci devam ediyor. Özel program doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Tolga’nın ancak ikinci yarıda takıma katılması bekleniyor.

DİRAR BOYUN EĞMİYOR
Tam ödeme talebi


Kadro dışı bırakılan Nabil Dirar, Fenerbahçe Yönetimi’ni terletmeye kararlı. Sezon başında Arap takımlarından gelen teklifleri geri çeviren Faslı yıldız, devre arasında da takımdan ayrılmayı düşünmüyor. Yıllık maaşı 3 milyon avro olan Dirar, 2020’ye kadar olan sözleşmesindeki paranın tamamını almadan gitmemekte kararlı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...