'Beklentimiz 1 milyar lira'

'Beklentimiz 1 milyar lira'

SPOR Haberleri

Terim’in de katıldığı Riva töreninde konuşan G.Saray Başkanı “Hem devlet, hem Galatasaray kazanıyor. Burası çok değerli bir arazi. Florya ve Riva’dan en az 1 milyar TL bekliyoruz” dedi.

BURHAN CAN TERZİ

Galatasaray’a mali açıdan büyük katkı sağlaması beklenen Riva arazisi projesinde gelişmeler devam ediyor. Dün “Düşler Vadisi Riva” projesinin lansmanı Riva’daki satış ofisinde gerçekleşti. Etkinliğe Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, teknik direktör Fatih Terim, Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz başta olmak üzere birçok isim katıldı. Hakan Yılmaz “Projeyi yatay düzlemde tasarladık. Bir adet ilköğretim ve ortaöğretim okulu olacak. Cami inşaatı var. Yılmaz İnşaat olarak 2,8 milyar TL yatırım yapacağız. Arazi 1.157 dönüm. Fiyatları makul seviyede tuttuk. Villaların fiyatı 1 milyon 69 bin TL’den başlıyor. Emlak Konut’a, Galatasaray’a ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ise “Galatasaray hiçbir zaman hiçbir yere beleşe konmadı. Dişiyle, tırnağıyla tek tek mücadele ederek bugünlere geldi” dedi ve Riva’yı G.Saray’a kazandıran eski başkan Selâhattin Beyazıt’a teşekkür etti.  

Villa 1.500’e çıkmış
Mustafa Cengiz, devletin bütün kulüplere destek olduğunu vurgulayarak “Herkes stadı bedava aldığımızı söylüyor ama karşılığında Mecidiyeköy’deki arsayı verdik. Devlet diğer büyük kulüplere de destek veriyor. Bu konuda algı oluşturuluyor” değerlendirmesinde bulundu. Emlak Konut’un Riva’da bulunmasının müşterek bir yararlanma olduğunu ifade eden Başkan Cengiz “Hem devlet hem de Galatasaray yararlanıyor. Onların payı yüzde 20, bizim yüzde 80. Burası çok değerli bir arazi. Burada müthiş bir yerleşim var. Bizim yaptığımız ilk planda Galatasaray’ın villa sayısı 840’lardaydı. Bu 1.500’e çıkarılmış durumda. Bu arazide hedeflerimizden birisi de üniversite rektörümüzle görüştük, lise müdüremizle irtibata geçtik. Biz burada Galatasaray ilkokulunun olmasını arzu ediyoruz” dedi. Başkan Cengiz, Emlak Konut ile yaptıkları sözleşmeyle Riva ve Florya’daki projelerden en az 1 milyar TL gelir beklediklerini açıkladı.

G.Saray benim ailem
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Champions League Magazine programına konuştu. Sarı-kırmızılı kulüple 2+3 yıllık sözleşme yenilemesinin ardından görüşlerini açıklayan Terim, “Galatasaray’a gönül bağım 1974’ten beri var. Gönülden bağlı olduğum bir kulüp. Benim bir hedefim var. Daha evvelki başarıların üzerine çıkmak ve bunlara yenilerini eklemek. Meseleye sadece iş gibi bakamıyorum. Bir insan ailesine karşı ne hissediyorsa ben de Galatasaray için aynı şeyi hissediyorum” ifadelerini kullandı. Florya günlerinden bahseden Terim “İlk antrenörlüğe geldiğimde duvarları yıktırdım, koridor açtırdım, cam yaptırdım. Buradan bütün tesisleri görebiliyorum. Kamplarda ben de burada kalıyorum. Tabii ki buranın hem hayatımın en önemli hatıralarının, hem de çok uzun zamanımın geçtiği yer” dedi.

Bir şok daha!
Galatasaray’da Donk, Belhanda ve Rodrigues’ten sonra Onyekuru’nun da sakatlandığı ve Bursaspor maçında oynayamayacağı açıklandı. Nijeryalı oyuncunun millî maçta hissettiği ağrısı için yapılan tetkikler sonrasında sol üst arka adale grubunda ikinci dereceden zorlanma tespit edildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...