HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Timsah ısırığı!

Düzenleyen: /
Timsah ısırığı!
Galatasaray, Bursaspor, Süper Lig, Haber

SPOR Haberleri

İlk yarıda sakatlıklar yüzünden 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanan Aslan, Aytaç'ın golüyle geriye düştü. Pozisyona girmekte çok zorlanan sarı-kırmızılılar Eren Derdiyok'la 1 puanı zor kurtardı.

Burhan Can Terzi

Kritik ve yoğun bir döneme giren Galatasaray bu sürecin ilk ayağında dün gece Bursaspor ile karşılaştı. Ali Sami Yen'deki mücadele çok tempolu başladı. Ancak iki taraf da tehlikeli bölgede pozisyon üretmekte çok zorlandı. Hafta içi bir yandan sakatlıklarla boğuşan sarı-kırmızılılar mücadele içinde üst üste büyük şoklar yaşadı. Önce Serdar Aziz, hemen ardından Feghouli oyuna devam edemeyeceklerini bildirip kenara geldi. Dakikalar henüz 21'i gösteriyordu. Bu iki ismin yerine Maicon ile Eren oyuna dâhil oldu. Dizilişte de değişiklik yaşanırken, Sinan kanada geçti. Galatasaray'a 3'üncü şok da Fernando oldu. Orta sahanın emniyeti kemeri olan Brezilyalı da kenara geldi, yerine ise Selçuk girdi. İlk yarı boyunca akıllarda kalan sadece iki şut oldu. 34'te Ömer Bayram'ın uzaklardan şutu çerçeveyi bulmazken, uzatma dakikaları oynanırken de Sinan'ın sağ çaprazdan şutu kalecide kaldı.

Eren sahnede
İkinci yarı çok farklı bir maça sahne oldu. Galatasaray 57'de organize geldi. Eren ile soldan başlayan atak sağda Belhanda ile devam etti. Faslı oyuncu sıfıra inip arka direğe yolladı, Ömer Bayram boş kale yerine topu dışarı attı. 61'de Galatasaray savunmasını hazırlıksız yakalayan Bursaspor'da merkezden atılan topa hareketlenen Lima ceza sahasına girdi, Ozan'ın yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Aytaç sol köşeye vurdu, Muslera çıkardı ama Aytaç dönen topu tamamlayarak takımını öne geçirdi: 0-1. 65'te Eren'in sol çaprazdan vuruşu az farkla auta gitti. Artık maçın sonu yaklaşırken Fatih Terim ve taraftarın takımın oyununa isyan etmesiyle futbolcular da silkelendi. 77'de sağdan Belhanda'nın yaptığı ortaya Eren ön direkte kafa vurdu ve eşitliği sağladı: 1-1. Cimbom son dakikalarda iyice bastırdı ama galibiyet golü gelmedi ve puanlar paylaşıldı.  

Eren'den protesto
Attığı golden sonra objektiflere dönerek 'Sus' işareti yapan Eren Derdiyok, "Herkes yorumlar, eleştiriler yapıyor ama ağzımdan çıkmayan şeyler konuşulduğunda bu beni rahatsız ediyor. Bu yüzden böyle bir hareket yaptım" diyek konuştu.

Böylesini görmedim
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç sonu açıklamasında sakatlıklardan dert yandı. Bir devrede bu kadar oyuncunun sakatlandığını görmediğini söyleyen Terim, "Millî takımdan dönen oyuncuların sakatlıklarını anladım ama Fernando'yu anlamış değilim. Ama hayat durmuyor, devam ediyor" dedi. Terim ayrıca taraftarlardan da bir ricada bulunarak, "Buradaki maçlarda çabuk oyuna teşvik etmek oyuncuları çok geriyor. Bazen top almak istemiyorlar. Bu oyunun başlama, geliştirme ve sonuçlandırma yeri var. Taraftarın itici gücü, arzu ve isteğin baskı hâline dönüşmesi bazen çok top kaybımıza neden oluyor" sözlerini kullandı.

Aybaba sitem etti
Bursaspor'un hocası Samet Aybaba, G.Saray deplasmanında kazanılan 1 puana sevinmedi. Aybaba, "Farka gidecek maçta berabere kaldık. Takımda 19 yaşında iki adam var. İki senedir oynayamayan 5 futbolcuyla maça çıkıyoruz. Yorulduk biz ya" ifadelerini kullandı.

Bir puan da iyidir
G.Saray 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak beraberliğe çok üzülmedi. Albayrak maç sonu açıklamasında, "Zaten sakatlarımız vardı. Bugün 3 tane daha eklendi. Hayatımda ilk defa 40 dakikada 3 sakatlık gördüm. Bunlar hocanın elini bağladı. Bir puan da iyidir." dedi.

Muslera şok oldu
Penaltıyı kurtarmasına rağmen gole mani olamayan Muslera maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Erken sakatlıklar oyunumuzu etkiledi. Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Böyle bir senaryo ve sakatlıklardan sonra 1 puan çok da kötü değil" sözlerini kullandı.

Lokomotiv kazandı
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki rakiplerinden Lokomotiv Moskova evinde Rostov'u Miranchuk ve Kvirkvelia'nın attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Ligde 11. maçta 5. galibiyetini alan Lokomotiv, maç fazlasıyla 4. sıraya yükseldi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...