HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kara kaplı futbol defteri

Düzenleyen: /
Kara kaplı futbol defteri
Arda Turan, Arda Turan Başakşehir, Haber

SPOR Haberleri

Para, ün, başarı... Modern dünyanın en sevilen oyunu onlara her şeyi verdi. Ama kimi bu şansı iyi kullanamadı, zirvedeyken dibe vurdu.

EMEL BALTACI

Haydi gelin itibarı şöhret enkazının altında kalan bazı futbolcuları hatırlayalım.

MARADONA: UYUŞTURUCU MÜPTELASI
Futbol denildiğinde ilk akla gelen isimdir Diego Armando Maradona... Çoğu kişiye göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu. Ancak o da şöhretin altında kalanlardan. Ülkesi Arjantin’de hâlen kahraman. İtalya’nın Napoli takımıyla harika işlere imza attı. Efsane futbolcunun kariyeri uyuşturucu, kumar ve gece hayatı üçgeninde solup gitti. 1994 Dünya Kupası'nda doping yaptığı anlaşılıp kupadan atılınca yeşil sahalara veda etti.

BATUHAN KARADENİZ: OYSA HER ŞEY NE GÜZEL BAŞLAMIŞTI
Kabiliyetli ve genç oyunculara aç olduğumuz yıllarda Beşiktaş altyapısında bir yıldız gibi parlayan Batuhan Karadeniz’in ışığı kısa sürede söndü. 1991 doğumlu Karadeniz’in önündeki tek engel kendisi oldu. Takımın haylaz ve disiplinsiz çocuğu gece hayatından silahlardan ve hırçın tavırlarından hiç vazgeçmedi. Hocalarıyla bir türlü anlaşamadı. Değeri 2,5 milyon avroya kadar çıkmıştı. Şimdi 75 bin avroya Adana Demirspor’da ter döküyor. Bu sezon sadece 1 golü var.

GEORGE BEST: ÇALIM ATAMADIĞI TEK ŞEY ALKOL
“Pele iyi, Maradona daha iyi, George en iyisi” cümlesi onun kabiliyetini anlatmak için kullanılır. 1968 yılında Avrupa’da yılın futbolcusu seçildi. 2004’te yayınlanan “Yaşayan En İyi Futbolcular” listesinde İrlanda’nın tek temsilcisiydi. “Hayatımdaki her şeyi çalımladım, alkol hariç” diyen Best, 25 Kasım 2005’te akciğer enfeksiyonu ve organ yetmezliğinden hayatını kaybetti. Öldüğünde 59 yaşındaydı.

TANJU ÇOLAK: SANSASYONEL GOL KRALI
Rakip kalecileri çaresiz bırakır, seyirciye keyif veren muhteşem goller atardı. Samsunspor formasıyla 1986’da attığı 33 golle krallık tacını giydi. 1987’de Galatasaray’a gelmesiyle kariyerinde yeni bir sayfa açıldı. 1988’de attığı 39 golle ‘Altın Ayakkabı’nın sahibi oldu. Ancak İstanbul’un cazibesine kapıldı. Silah tutkusu, gece yaşantısı, evli olmasına rağmen Hülya Avşar’la yaşadığı sansasyonel kaçamak, efsanenin sonunu getirdi. Meşhur “Kaçak Mercedes” davasında aldığı hapis cezası yüzünden 1994’te jübile yaptı. Şu an Adana Demir-spor’un spor direktörü.

ENGİN BAYTAR: HAKEMLERLE YILDIZI HİÇ BARIŞMADI
Öfke kontrolü problemi, başına büyük dertler açtı. Erzurum’da Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa Finali’nde hakem Cüneyt Çakır’ın yakasına yapışan oyuncu 11 maç ceza alınca önlenemez düşüş başladı. Bu olayın ardından Galatasaray’dan ayrıldı. Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Kdz. Ereğli Belediyespor’da oynarken hakeme sportmenliğe aykırı harekette bulunması nedeniyle 6 maç sahalardan menedildi. Şimdi 35 yaşında, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Gaziosmanpaşaspor'da.

HAKAN ŞÜKÜR: EN BÜYÜK UTANÇ
2000’li yıllarda Galatasaray’ın ve A Millî Takım’ın en tehlikeli silahıydı. Gece hayatı, agresif tutumları, saha dışı kötü alışkanlıkları olmadı. Tek eleştirilen tarafı soğuk esprileriydi. Futboldan sonra Meclis’e de girdi. Ama Türkiye’yi yıkma planları yapan FETÖ ile iş tuttu. Bugün terör örgütü üyesi olarak aranan firari bir suçlu.

 PAUL GASCOIGNE: FENOMENİN İÇLER ACISI HÂLİ
George Best’i seyretmeye yaşı yetmeyenlere Britanya’dan da top cambazı çıkabileceğinin ispatı oldu Paul Gascoigne. Yaramaz, duygusal, depresif bir futbol dehası... 90’larda taraflı tarafsız herkesin takip ettiği bir fenomendi, namıdiğer Gazza! Saha içi disiplinsizliklerinin, teknik adamlarla kavgalarının sonu gelmedi. Alkole karşı da dik duramadı. Tam da bu sebeplerle futbolla yollarını ayırmak zorunda kalan sporcu, bütün hızıyla uçurumdan yuvarlanmaya devam ediyor.

ADRIAN MUTU: HAGI'DEN SONRAKİ EN BÜYÜK KABİLİYETTİ
Romanya futbolunun Gheorghe Hagi’den sonra çıkardığı en büyük kabiliyetti Adrian Mutu. Parma’da oynadığı futbol, onu İngiliz devi Chelsea’ye taşıdı. Burada kokain kullandığı için aldığı 7 ay sahalardan men ve 17 milyon avro para cezalarıyla kariyerinde hızlı bir düşüş yaşadı. Adı Rumen mafyasıyla birlikte anılıyor.

EMRE MOR: MESSI GİBİ OLACAKTI!
Danimarka’da FC Nordsjaelland’da gösterdiği performansla ‘Türk Messi’ olarak anılan Emre Mor, bugünlerde genç sporculara ibret olarak gösteriliyor. Antrenörleriyle yaşadığı problemler ve saha dışı disiplinsiz hareketleriyle sürekli gündemde. Ders de almışa benzemiyor. 21 yaşındaki Celta Vigolu sporcunun düşüşü iki gün önce İngiliz basınında da geniş yer buldu. Mor üzerinden örnek verilen yazıda futbolda sadece yeteneğin yeterli olmadığı ve prensiplere bağlı kalınmasının ne denli önemli olduğu vurgulandı.

GÖKHAN TÖRE: BIÇKIN SOL AÇIK
Hızı, çevikliği ve kıvrak paslarının yaşadığı skandalların önüne geçemediği bir yıldız da Gökhan Töre. Millî takım arkadaşları Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu’nun kaldığı otel odasını silahla bastı. Ardından bir gece kulübünde silahlı bir çatışmanın arasında kalarak vuruldu. Beşiktaş’tan sonra transfer olduğu İngiltere’de gözden düştü. Sakatlıklar da yakasını bırakmayınca gözlerden de ırak kaldı. Geçen hafta çıktığı ilk maçta sergilediği disiplinsiz tavırlarla Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in gözünden iyice düştü.

YILMAZ-MECNUR: YENİLER BİLMEZ!
Sarıyer’den Fenerbahçe’ye transferiyle şöhret kapısını araladı Mecnur Çolak. Televole’nin değişmez isimlerindendi. Kolay para kazanmanın yolunu borsa spekülatörlüğü yapmakta buldu. Demir parmaklıkların arkasına girdi çıktı ancak hâlen 3. safya haberlerinin aktörlerinden.
Yeniler bilmez ama bir de 60’larda Fenerbahçeli Yılmaz Şen vardı. Dönemin en iyi savunma oyuncusuydu. Gece hayatı ve kötü alışkanlıklara karşı kendini savunamadı. Buna sakatlıklar da eklenince kaybolup gitti.   53 yaşında vefat etti.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...