HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Düşüşün 10 nedeni

Düzenleyen: /
Düşüşün 10 nedeni
Beşiktaş, Şenol Güneş, Haber

SPOR Haberleri

Üst üste 2 sezon şampiyonluk yaşadıktan sonra geçen sezon itibarıyla gerilemeye başlayan siyah-beyazlılarda başta takımın yaş ortalamasının yüksekliği olmak üzere birçok problem bulunuyor.

MURAD TAMER

Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünde 4. sezonunu yaşayan Beşiktaş, bu dönemin en kötü zamanlarını yaşıyor. İlk iki yılda gelen şampiyonluktan sonra geçen sezona da iyi başlayan siyah-beyazlılar, Devler Ligi'nde rekorlar kırdıktan sonra büyük bir kırılma yaşadı. Bu kırılmayla birlikte takımdaki sıkıntılar daha da belirginleşmeye başladı. Cenk Tosun'un satılmasıyla başlayan süreçte golcü sıkıntısı hiç bitmedi. En önemli yıldız Talisca'nın da gönderilmesi takımı çok olumsuz etkiledi. Gidenlerin yeri doldurulamazken, siyah-beyazlılar her transfer döneminde kaos yaşadı. Transferler hazırlık kamplarına yetişemedi. Yetmezmiş gibi Oğuzhan, Tolgay, Gökhan Töre gibi çok şey beklenen yerli oyuncuların da formu düştü. Gençleştirme operasyonu kadroya yansımadı, yaşlı oyuncular yoğun fikstürde aksamaya başladı.

Hava bozuldu
Problemler hiç bitmezken bazı yöneticilerin sosyal medyada hocayı eleştiren paylaşımları beğenmeleri Ümraniye'deki atmosferi bozdu. Her ne kadar sürekli yalanlansa da Fikret Orman ile Şenol Güneş'in tartıştığı şeklindeki dedikodular hiç bitmedi. Tamer Tuna'dan sonra sürekli gündemi gelen yardımcı antrenör eksikliğini gidermek amacıyla göreve getirilen Guti, özellikle rakip analizlerinde yetersiz kaldı, beklenen desteği veremedi. Şenol Güneş yıllardır bitmeyen ve artan sıkıntılardan dolayı mental anlamda yorgun düştü. Finansal problemler de takımın yakasını hiç bırakmadı. Transferlerden gelen yüksek gelirlere rağmen borç yükünün altından kalkılamadı. Ümraniye'deki güneşli günler yerini gri bulutlara bırakınca takımın motivasyonu düştü ve sonuç olarak son yılların en kötü Beşiktaş'ı ortaya çıktı.

¥ Gidenlerin yeri bir türlü doldurulamadı
¥ Takımın yaş ortalaması düşürülemedi
¥ Transfer döneminde kaos yaşandı
¥ Yönetimden Şenol Güneş'e yeterli destek verilmedi
¥ Takımın yerli futbolcuları düşüşe geçti
¥ Finansal sıkıntılar ayyuka çıktı
¥ 'Orman-Güneş kriz yaşıyor' dedikoduları
¥ Guti'nin yardımcı antrenörlükte tecrübesiz olması
¥ Hocanın bitmeyen sıkıntılardan dolayı yorgun düşmesi
¥ Sonuç: Ümraniye'ye mutsuzluk hakim oldu

GENK MESAİSİ BAŞLADI
Ligde Göztepe yenilgisiyle yara alan Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde Genk ile oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan antrenman dinlenme, kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Göztepe maçında oynayan futbolcular antrenmanı salonda streching çalışması ve sahada koşu yaparak tamamladı. Diğer oyuncular ise ayrıca yarım sahada çift kale maç ve şut çalışması ile gerçekleştirdi.

Back to Beşiktaş!
Beşiktaş'ın mumla aradığı eski yıldızı Anderson Talisca'yı siyah-beyazlı taraftarlar geri istiyor. Son olarak çok kötü bir futbolun sergilendiği Göztepe deplasmanında alınan 2-0'lık mağlubiyet üzerine, Çin ligi ekiplerinden Guangzhou Evergrande'ye transfer olan Brezilyalı yıldız için "Back to Beşiktaş" çağrısı yapılmaya başlandı. Talisca'nın sosyal medyadaki hesabından yaptığı birçok paylaşımının altında siyah-beyazlı taraftarların "Back to Beşiktaş" mesajlarıyla dolu olması dikkat çekiyor.

Deplasman kâbusu sürüyor
Beşiktaş, geçen sezonun kopyasını yaşıyor. İlk 9 haftada rakip ağlara 15 gol bırakan siyah-beyazlılar, kalesinde 12 gol görürken geçen sezon aynı haftayı 14 gol atıp 10 gol yiyerek kapatmıştı. Geçen sezon 4 deplasman maçında 1 galibiyet alabilen Şenol Güneş'in öğrencileri, bu sezon ise 5 deplasmandan yine 1 galibiyet çıkarabildi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...