Avrupa Ligi'ne sevk

Avrupa Ligi'ne sevk

SPOR Haberleri

Muslera’nın korkunç hatasını affetmeyen Burgstaller Alman ekibini öne taşıdı. Uth’un golü umutları yedi, bitirdi. 2. tur şansını ateşe atan Cimbom, kalan iki maçta daha çok Avrupa Ligi’ni kaçırmamak için mücadele verecek

UĞUR AKTAN

Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray, D Grubu’nda oynadığı dördüncü maçta deplasmanda karşılaştığı Schalke 04’e 2-0 mağlup oldu ve tur umutlarını ateşe attı. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan maç henüz 4. dakikada Burgstaller’in golüyle başladı. Savunmanın arkasına atılan derin pası kontrol edemeyen Muslera’nın hatasını iyi değerlendiren Avusturyalı futbolcu, dar açıdan düzgün vurdu: 1-0. 28’de Belhanda’nın pasında topla buluşan Rodrigues beraberlik golüne çok yaklaşsa da çerçeveyi bulmadı. İlk yarının son bölümünde Rudy’nin şutu direğe takılınca birinci 45 dakika ev sahibi takımın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Hamleler işe yaramadı
İkinci yarıya sol bekte görev yapan Linnes’in yerine Ömer Bayram ile başlayan Fatih Terim’in bu hamlesi sahaya pek de olumlu yansımadı. 57’de Ömer’in orta sahada kaptırdığı topla başlayan Schalke atağı sol kanattan olgunlaştı, ilk golün sahibi Burgstaller’in ceza sahasına gönderdiği pası iyi değerlendiren Uth takımını rahatlattı: 2-0. Farkın ikiye çıkmasının ardından üçlü savunmaya dönen ve risk alan Terim’in bu hamlesi de sonuçsuz kalınca Alman ekibi konsantrasyonu düşen Galatasaray’a karşı topa daha fazla sahip oldu. Orta alanda büyük boşluklar bulan ve oyuna sonradan giren Bentaleb’in doğru tercihleriyle topu iyi yönlendiren Schalke kalan bölümde rahat bir oyun sergiledi ve karşılaşmadan 2-0’lık galibiyetle ayrılarak puanını 8’e yükseltti.

Schalke’ye destek olsaydınız bari!

Schalke maçı öncesi PFDK sevklerine isyan eden G.Saray’ın çalıştırıcısı Fatih Terim, “Tamam bu tip kararlar salı açıklanıyor ama değişmez bir şey değil ki. Maç günümüzde hiç hoş olmadı. Bir gün sonra sabah açıklasaydınız. Devlet futbola el atmalı, yeter artık” derken, “Ama bir eksik kaldı bence. Madem bunu maça 3-4 saat kala açıkladınız, bir de arkasından Schalke’ye bir destek mesajı beklerdim TFF’den. Tam dört dörtlük olsun yani” şeklinde konuştu. Terim maç için de, “Acaip goller yiyoruz. 2-0’dan sonra kırılgan bir takıma dönüştük. Taraftara üzüldüm. Son iki maç kıran kırana geçecek. Avrupa Ligi için Lokomotiv’e yenilmemek yetiyor” açıklaması yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...