Beşiktaş, Genk önünde galibiyeti koruyamadı

Düzenleyen:
Beşiktaş, Genk önünde galibiyeti koruyamadı

SPOR Haberleri

Avrupa Ligi’nde mutlak üç puan için çıktığı maçta Quaresma’nın golüyle öne geçen siyah-beyazlılar 87’deki Berge’nin golüne engel olamadı. Güneş’in takımı gruptan çıkma yolunda önemli bir avantajı tepti

MURAD TAMER

İstanbul’daki maçta 4-2 yenildiği Genk’e misafir olan Beşiktaş, rövanşta 87’de yediği golle 1 puana razı oldu: 1-1. Şenol Güneş her zaman olduğu gibi sürpriz yaptı ve yine farklı bir ilk 11’le çıktı sahaya. Güneş’in en büyük sürprizi ise daha önce Avrupa’daki iki maçta kısa sürelerle şans verdiği Dorukhan Toköz’ü ilk 11’de başlatmasıydı. Vagner Love, Mustafa Pektemek ve Larin’i kulübede bekleten tecrübeli hoca, santrforda ise Babel’i oynattı. Son maçlarda hayal kırıklığı yaşatan Karius’u da kulübeye çeken Güneş, kaleyi Tolga Zengin’e teslim ederek başladı maça. Karşılaşmanın başında Lens’in sakatlanmasıyla da Mustafa Pektemek’i oyuna alan Şenol Hoca, Babel’i de gerçek bölgesi olan sol kanada çekti. Kartal sıkıntılarına rağmen öne geçen taraf oldu. Quaresma 17. dakikada ağları havalandırdı. Ardından Pektemek karşı karşıya pozisyonda kaleciye takıldı.

Berge’yi durduramadı

Şenol Güneş ikinci yarıya değişiklik yapmadan başladı. Topla oynayan taraf daha çok Genk olmasına rağmen Beşiktaş tehlikeli hızlı ataklar geliştirdi. Dakikalar 58’i gösterirken Quaresma sağdan kesti, Babel’in kafa vuruşu direği sıyırarak auta çıktı. Genk baskısını artırınca Şenol Güneş hamlesini yaptı ve Dorukhan’ı çıkararak orta alanda daha fazla top tutmak amacıyla Ljajic’i oyuna aldı. Bu değişiklikle sağ beke geçen isim Necip oldu. Özellikle son 15 dakikada Genk iyice Beşiktaş’ın yarı alanında etkiliydi. Siyah-beyazlılar skoru korumak amacıyla rakip kaleye gitmemeyi tercih etti. Takım olarak çok iyi savunma yapan Beşiktaş, 87. dakikaya kadar akınları çok iyi savuşturdu ama Berge’nin golüne engel olamadı. Siyah-beyazlılar bu sonuçla Belçika’dan 1 puanla döndü ve grupta son sırada kaldı.

İyice gözden düştü: Karius kulübeye

Geldiği günden bu yana güven vermeyen Loris Karius sonunda kulübeye geçti. Alman file bekçisinin son oynanan Başakşehir maçında hatalı gol yemesi üzerine Şenol Güneş, Genk maçında kaleyi tecrübeli eldiven Tolga Zengin’e teslim etti. 

3 puanı hak etmiştik

Genk önünde iyi oynadıklarını ve birçok pozisyon bulduklarını söyleyen Güneş, “Çok fırsat harcadık. Onlar İstanbul’da kaçırmamıştı, fark buydu” dedi

Maçın ardından galibiyeti kaçırdıklarını söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Kazanmak için sahaya çıkmıştık. Oyunumuzla hak ettiğimizi de düşünüyorum. Net pozisyonlarımız vardı. Rakibi de kontrol etmeye çalıştık. Son bölümde oyundan kopmaya başladık. Yine pozisyonları yoktu. Uzaktan atılan bir şut, Vida’nın dizine çarpıp gol oldu. Oyuncularımın hepsi emeklerini ortaya koydu, çok çalıştılar. Bunun karşılığı 3 puan olmalıydı ama olmadı” dedi. 

Önde iyi değildik

“Hücumda son pasları daha iyi yapabilirdik, girdiğimiz pozisyonları golle sonuçlandırmalıydık. Rakip İstanbul’da girdiği tüm pozisyonları gol yaptı. Biz yapamadık. Aradaki fark buydu” diyen Güneş, “Lens, bir depar sırasında zorlanma yaşadığı için oyundan çıktı. Mustafa girdi yerine. O da son bölümlerde oyundan düştü. Önde sıkıntımız vardı. 1-0’ken top tutmamız lazımdı” sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...