O eski halinden eser yok şimdi

Düzenleyen:
O eski halinden eser yok şimdi

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlı takım 19’luk Güven’in kafa vuruşuyla öne geçtiği maçta Braz ve Emre Kılınç’ın gollerine teslim oldu. Kara Kartal Süper Lig’deki son 4 maçında 3 yenilgisini aldı, Başakşehir’in 9 puan gerisine düştü

MURAD TAMER

Beşiktaş şampiyonluk yolunda rakiplerinin kazandığı haftada evinde Sivasspor’a üstelik öne geçtiği maçta mağlup olarak şoku yaşadı. Genk maçının kadrosuna göre 4 değişiklikle sahaya çıkan Kartal’da Gökhan Gönül, Atiba, Ljajic ve Güven Yalçın ilk 11’e girdi. Sivasspor’da ise istifa eden Tamer Tuna’nın yerine Hakan Keleş takımın başındaydı. Formayı Pektemek’ten kapan 19 yaşındaki Güven Yalçın 11. dakikada kafa vuruşuyla Beşiktaş formasıyla ilk resmî golüne imza attı. Üç dakika sonra Sivasspor’un kornerinde hem Tolga Zengin hem de Beşiktaşlı oyuncular uyuyunca David Braz’ın kafa vuruşu süzülerek ağlara gitti: 1-1. Sivasspor beraberliği yakaladıktan sonra daha çok pozisyona giren taraftı. Robinho ve Torje fırsatları değerlendiremedi. İlk yarıda Beşiktaş’ın hücumlarında Quaresma ve Ljajic dışındaki isimler etkisizdi ve soyunma odasına eşitlikle girildi. 

Baskı kuramadı

Her iki takım da ikinci yarıya oyuncu değişikliği olmadan başladı. Dakikalar 53’ü gösterdiğinde Oğuzhan’ın hatalı pası sonrası gelişen atakta Emre Kılınç’ın golüyle Sivaspor 2-1 öne geçti. Şenol Hoca ardından Oğuzhan-Pektemek ve Atiba-Dorukhan değişiklerini yaptı. Quaresma’nın 60’taki vuruşu direğe takıldı. VAR kararı ile Sivasspor’un iptal edilen golü sonrası tribünler Beşiktaş’ı ateşledi. Kartal’ın 75’te kazandığı penaltı da yine ofsayta takıldı. Son 15 dakikada siyah-beyazlı oyuncuların çok tedirgin olduğu gözlendi. Bunun sebebi Sivasspor’un topu ne zaman kapsa pozisyona girmesiydi. Kartal’ın tadı tuzu yoktu son anlarda. Rakip kalede baskı kuramayan siyah-beyazlılar Vodafone Park’ta bu sezon ikinci mağlubiyetini alırken lider Başakşehir’in de 9 puan gerisinde kalmış oldu.

Oyuncuları kaybetmeyelim

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın ardından, “Takım olarak iyi değildik ve kaybettik. Rakip dirençliydi ve galibiyeti hak etti. Birçok oyuncu değişikliği yaptık, Genk maçındaki düzenimiz oturmuşken bunlar hep bozuldu. İki golde de hata yaptık” derken, “Takımın başarısızlığında oyuncuların üzerine gitmek (ıslıklı protestolar) kötü niyet olur. Tepkiyi sadece oyuncular üzerinden yaparsak bu isimleri kaybederiz. Fiziksel ve moral düşüklüğü toparlamak gerekiyor. İyi takım olduğumuz düşünüyoruz” açıklaması yaptı.

Fikret gol, gol, gol

Maçın son bölümlerinde Beşiktaşlı taraftarlar Sivasspor’u alkışladı. Misafir futbolcuların her paslaşmaşında ‘oley’ çeken tribünler kendi futbolcularına da tepki gösterdi. Bitiş düdüğüyle birlikte siyah-beyazlı yönetim protesto edilirken, “Fikret gol, gol, gol”, “Fikret paralar nerede” ve ‘Yönetim bu takım senin eserin’ tezahüratları stadı sardı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...