Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tokyo 2020’yi rüşvetle mi aldı?

Tokyo 2020’yi rüşvetle mi aldı?

SPOR Haberleri

2020 Yaz Olimpiyatları’nın Tokyo’ya verilmesinde en büyük pay sahibi olan Japonya Olimpiyat Komitesi (JOC) Başkanı Tsunekazu Takeda hakkında Fransa’da soruşturma başlatıldı.

Paris Mali Savcılığı’nın Takeda’ya yönelttiği suçlamaların odağında, 2020 Yaz Olimpiyatları adaylık sürecinde yolsuzluk yapıldığı iddiası var. Takeda, Tokyo’nun adaylığı öncesinde ve sonrasında olmak üzere iki defa Black Tidings adlı bir şirkete toplam 2 milyon dolar ödemekle suçlanıyor. Takeda’nın, finalde İstanbul ile yarışan Tokyo’nun 2020 Yaz Olimpiyatlarını kazanması için Ortadoğulu ve Afrikalı delegelerin oylarını Tokyo lehine çevirttiği iddia ediliyor. 2014’ten beri aynı zamanda Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) pazarlama bölümünün başı da olan Takeda hakkında IOC etik komisyonunda bir soruşturma başlattığı belirtiliyor. Takeda ise suçsuz olduğunu savunarak, “Bu dava Tokyo Olimpiyatları’nı destekleyenler arasında büyük bir endişeye yol açtı. Ancak ben üzerimdeki şüpheleri temize çıkarmak için soruşturmayı yürütenlerle işbirliği yapmaya devam edeceğim” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...