Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diabate'nin hedefi UEFA Avrupa Ligi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Diabate'nin hedefi UEFA Avrupa Ligi

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'un devre arasında Leicester City'den kiraladığı orta saha oyuncusu Diabate, kırmızı-beyazlı ekip ile UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Demir Grup Sivasspor'un Fransız orta saha oyuncusu Fousseni Diabate, kırmızı-beyazlı ekibin sezon sonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılma başarısı göstereceğine inandığını söyledi. Kırmızı-beyazlıların devre arası transfer döneminde Leicester City'den sezon sonuna kadar kiraladığı 27 yaşındaki oyuncu, başarılı performansıyla dikkati çekti.

Demir Grup Sivasspor'da Brezilyalı oyuncu Robinho'nun Medipol Başakşehir'e transfer olmasının ardından kadroya dahil edilen Diabate, 5 maçta 3 asistle takımına katkı sağladı. Kısa sürede teknik direktör Hakan Keleş'in kadroda vazgeçemediği isimler arasında yer almayı başaran Diabate, kırmızı-beyazlı formayla UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmek istiyor.

"TARAFTARLAR PREMİER LİG'DEKİ HAVAYI VERİYOR"
Fousseni Diabate, yaptığı açıklamada, ara transfer döneminde kadrosuna dahil olduğu kırmızı-beyazlı ekibin formasını giymekten son derece mutlu olduğunu söyledi.

Süper Lig'e çabuk adapte olduğunu belirten Diabate, Türkiye'de çok güzel statlar ve sahalar olduğunu ifade etti.

Diabate, taraftarların Premier Lig'deki havayı verdiğini dile getirerek, "Taraftarlar takıma sahip çıkıyor ve destek oluyor. O yüzden lig değiştirmek benim için çok fark etmedi." dedi.

Sivasspor'a geldiği günden itibaren herkesin kendisini çok iyi karşıladığını anlatan Diabate, "Hocamız, teknik heyet, takım arkadaşlarım ve burada çalışan personel beni çok iyi karşıladı. Uyum sürecini arkadaşlarım sayesinde çabuk atlattım." diye konuştu.

"KENDİMİ DAHA ÇOK İLERLETMEYE VE GELİŞTİRMEYE BAŞLADIM"
Diabate, performansının maç maç yükseldiğini belirterek, "İlk devrede Leicester City'de forma şansı bulamadığım için şu an performansım yüzde 100 değil. Hocamız yardımcı oluyor, teknik ve taktik anlamda daha çok şey kavramaya başladım. Kendimi daha çok ilerletmeye ve geliştirmeye başladım. O yüzden gelecek haftalarda daha iyi bir Diabate göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in Avrupa'daki liglerle eş değer olduğunu vurgulayan Diabate, bunun da kendisi açısından bir avantaj olduğunu aktardı. 

"UEFA AVRUPA LİGİ HEDEFİMİZE İNANIYORUM"
Diabate, Sivasspor ile sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceğini ancak yeni sezonda da kırmızı-beyazlı formayı giymek istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Menajerim ve Sivasspor arasında görüşmeler olur, duruma göre uzatma yapabiliriz. Sivas'tan ve Sivasspor'dan çok memnunum. Burada gayet rahat ve mutluyum. Yeni sezonda da kalabilirim. Hedefim Şampiyonlar Ligi'nde veya Dünya Kupası'nda oynamak değil. Asıl hedefim uzun süre futbol oynayabilmek. Çünkü futbol benim hobim. Farklı farklı ülkelerde, farklı liglerde futbol oynamayı isterim."

Sivasspor'un sezonu Avrupa kupalarına katılım hakkı elde ederek kapatabileceğine vurgu yapan Diabate, "Avrupa kupalarında oynayabiliriz. Eğer aynı ciddiyetle, öz güvenle devam edersek UEFA Avrupa Ligi neden olmasın? UEFA Avrupa Ligi hedefimize inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...