Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terim’in kupa hırsı

Terim’in kupa hırsı

SPOR Haberleri

On dokuz yıldır Türkiye Kupası’nı kazanamayan G Saray’ın tecrübeli hocası bu sezon çifte şampiyonluk istiyor. Fatih Terim oyuncularına “Yedi maçı da kazanıp iki kupayı da alalım” diyor

Burhan Can Terzi

Türkiye’nin en çok şampiyonluk yaşayan teknik direktörü Fatih Terim, kendisinin 8, Galatasaray’ın da 22’nci şampiyonluğu için gece gündüz çalışıyor. Kalan beş maçı âdeta her saniye yaşayan tecrübeli teknik direktör, Türkiye Kupası’na da kafayı takmış durumda. Bugün yarı finalde Yeni Malatyaspor karşısında kaza yaşamak istemeyen Terim, lig şampiyonluğuyla beraber çifte zaferin peşinde. Tecrübeli çalıştırıcının kupa hırsının altında 1996-2000 dönemindeki “Biz her kupaya talibiz” felsefesi yatıyor. O muhteşem dört senelik dönemde Avrupa Kupası da dâhil 12 kupa kaldıran Terim, son Türkiye Kupası’nı ise 2000 yılında kazanmıştı.

Üçüncü zaferi için
Galatasaray’da teknik direktör olarak ikinci döneminde şampiyonluk yaşayamayan ve kupa da kaldıramayan Fatih Terim, üçüncü döneminde ise şampiyonlukların yanına Süper Kupa’yı eklerken yine Türkiye Kupası zaferi yaşamamıştı. Geçen sezon ise Türkiye Kupası’nda Akhisar’a elenen sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim, Türkiye Kupası hasretini 20 yıla çıkarmadan sonlandırmak istiyor. Galatasaray’da daha önce teknik direktör olarak iki defa Türkiye Kupası kazanan Terim, üçüncü zaferine bu yıl imza atmak istiyor. Terim oyuncularını “Önümüzdeki yedi maçı da kazanalım, bu sezonu çifte kupayla taçlandıralım” diyerek motive ediyor.    

PENALTISIZ DA KRAL DIAGNE
Mbaye Diagne, Galatasaray’da oyun olarak beklentilerin altında kalsa da gol sayısı olarak her açıdan zirvede yer alıyor. Diagne, penaltı golleri çıkarıldığında da Gol Krallığı koltuğunda oturuyor. Diagne, 28 golün 11’ini penaltıdan kaydetti. Bir başka deyişle Senegallinin penaltılar haricinde 17 golü bulunuyor. Penaltısız goller dikkate alındığında Diagne’yi 13 golle Alanyasporlu Papis Cisse takip ediyor.

CİMBOM FİNAL AŞKINA
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında bugün deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Saat 20.00’de başlayacak maçı Alper Ulusoy yönetecek. İki takım arasında İstanbul’da oynanan yarı finalin ilk maçı 0-0 sonuçlanmıştı. Sarı-kırmızılılar gollü beraberliklerde ve her türlü galibiyette turu geçen taraf olacak. Malatyaspor’un ise tur için galibiyete ihtiyacı var.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...