'Gitmiyorum, buradayım'

'Gitmiyorum, buradayım'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’nin tecrübeli teknik adamı “Ben bu sezon için gelmedim ki, bu sezon yüzünden ayrılayım” diyerek istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

EMİN ULUÇ

Tarihi bir başarısızlık içindeki Fenerbahçe’de büyük umutlarla göreve getirilen, ancak beklenen etkiyi sağlayamayan teknik direktör Ersun Yanal, sarı-lacivertlilerdeki durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Habertürk’e konuşan tecrübeli çalıştırıcı “Ben Fenerbahçe’ye bu sezon için gelmedim ki bu sezon yüzünden Fenerbahçe’den ayrılayım” ifadesiyle hakkındaki istifa iddialarını kesin bir dille yalanladı. Yanal “Görev süremden de anlaşılacağı üzere benim en büyük hedefim gelecek sezonun muhteşem Fenerbahçe’sini oluşturmaktır” vurgusuyla görevinin başında olduğunun altını çizdi. Alanya maçı sonrası Başkan Ali Koç’la yaptığı görüşmeye değinen Yanal “Sayın Ali Koç, çok büyük bir Fenerbahçelidir ve büyük problemlerle mücadele ediyor. Bu sıkıntıların tamamen futbol takımına ve sportif başarıya bağlanmasını doğru bulmuyorum. Zira kendisi Fenerbahçe’nin 3- 4 maçını değil, geleceğini kurguluyor. Biz de bu konularla ilgili konuştuk, dertleştik” diyerek patronuyla aynı yolda yürüdüğünü belirtti.

Yarı yolda bırakmam
Ersun Yanal, bu kesin ifadelerine rağmen taraftarın sesine her zaman kulak verdiğini söylemeyi de ihmal etmedi. “Fenerbahçe taraftarının tercihi ve düşüncesi tarafımdan her zaman önemli ve önceliklidir” diyen Yanal, “Unutulmaması gereken husus kendim dahil Fenerbahçe’ye kimsenin zarar vermesine müsaade etmeyeceğim konusundaki taraflılığımdır. Bununla birlikte Fenerbahçe’yi yarı yolda bırakacak kadar bu kulüpten ve bu camiadan uzak değilim” açıklamasında bulundu. Takımın oynadığı futboldan ve sıralamadaki yerlerinden memnun olmadığını itiraf eden Ersun Hoca, “Taraftar sonuna kadar haklı. Ancak sonuçlar seçimlerle, seçimlerse seçeneklerle ilgilidir. Kısacası mevcut kadro yapılanmamızın çok dirençli, üst düzey bir iki maç dışında etkili sonuçlar alamadığı bir gerçektir. Bundan sonraki amacımız sezonu en iyi şekilde tamamlamaktır. Bugün eleştirilen bazı tasarruflarımız ve bazı oyuncuları daha fazla görmek adına sunduğumuz fırsatlar aslında hep önümüzdeki sezonun kadro yapılanmasına yöneliktir” dedi.

30 senede bir olur
İstanbul Okan Üniversitesi 2018 Spor Ödülleri sahiplerini bulurken, ödül törenine katılan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kötü geçen sezon yorumladı. Seçildiklerini fakat Fenerbahçe’yi şahlandıramadıklarını dile getiren Koç, “Ancak diğer alanlarda her şey yolunda. Tabii, top çizgiyi geçmeyince yapılan bu işler göz ardı edilebiliyor. Her camiada 25-30 senede bir böyle bir dönem olabilir. Ama güzel günler yakında. Endişe edecek bir şey yok, siz inanmaya devam edin” diye konuştu.

Yanal kararsız kaldı
Trabzonspor karşısında sahaya süreceği kadroyu büyük ölçüde belirleyen Ersun Yanal, Tolgay ile Jailson arasında tercih yapmakta zorlanıyor. Tolgay’ın düşük performansı, Jailson’un idmanlardaki gayreti sambacıyı formaya yaklaştırsa da Yanal seçimini maç günü yapacak.

Topal söz verdi
Kötü bir sezon geçirdiklerini söyleyen Mehmet Topal, Trabzonspor maçında ayağa kalkacaklarını iddia etti. Topal “Fenerbahçe büyük bir takım ve büyük takımlar böyle durumlarda karakterlerini ortaya koyar. Bize yakışanı yaparak içinde bulunduğumuz durumdan çıkacağız” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...