Aslan büyük oynuyor

Aslan büyük oynuyor

SPOR Haberleri

Cimbom 0-0'ın rövanşında Onyekuru (2), Linnes, Feghouli ve Mitroglou'nun golleriyle farka gitti. Ev sahibi Aleksic (pen.) ve Mina'yla cevap verebildi. G.Saray-Akhisarspor final maçı 16 Mayıs'ta Sivas'ta oynanacak.

BURHAN CAN TERZİ

Türkiye Kupası yarı finalinde, Galatasaray 0-0’ın rövanşında Evkur Yeni Malatya deplasmanına misafir oldu dün akşam. 22’nci şampiyonluk hedefinin yanı sıra bu sezon Türkiye Kupası’nı da kazanmak isteyen Cimbom’a finale uzanmak için gollü beraberlik de yetiyordu. Maça baskılı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. 3’te Guilherme’nin kale önündeki şutunu Muslera engelledi. Hemen 2 dakika sonra sol çizgiyi çok iyi kullanan Linnes Onyekuru ile verkaç yaptıktan sonra ceza sahası içinde sağ ayağıyla uzak köşeye muhteşem vurdu: 1-0. Galatasaray öne geçtikten sonra da oyunu geride kabul etti ve Yeni Malatya’nın hamlelerine göre hareket etti. 33’te mecburi Marcao-Selçuk değişikliği de oyun düzenini etkilemedi. Galatasaray sakin ve kontrollü oyunda rakibini kalesine çok yaklaştırmadı ve 39’da ikinci golü de buldu. Feghouli ceza yayının üstünden sol 90’a muhteşem bir füze yolladı: 2-0.

Onyekuru şov
Son bölümlerde futbolcular arasında yaşanan elektriklenmelerle ilk devre uzadı. Yeni Malatya, 45+14’te Luyindama’nın elle müdahalesi gerekçe gösterilerek verilen penaltıda Alexic’in golüyle farkı 1’e indirerek soyunma odasına girdi. İkinci yarıda adeta maç yeniden başladı. Galatasaray bu devrede Yeni Malatya’ya rahat top kullanma imkanı vermedi ve oyunun kontrolünü ele aldı. Takım halinde hücum organizasyonlarını daha çok gerçekleştiren Cimbom 58’de farkı tekrardan 2’ye çıkardı. Malatya kalecisinin vuruşu kısa düşerken, Ndiaye’nin pasında Onyekuru sol çaprazda kaleciyi geçip dar açıdan topu ağlara yolladı: 3-1. Fatih Terim’in öğrencileri son bölümde iyice rahatlarken, 74’te yine Onyekuru, 83'te Mitroglou fişi tamamen çekti: 5-1. 89'da Mina'nın golü ev sahibine teselli oldu. Sonuçta sarı-kırmızılılar Türkiye Kupası finaline farkla gitti.

Kupalara layıksın sen Galatasaray
Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim maçın ardından, ''Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bir yerde kupa varsa, Galatasaray da vardır, orada favoridir, olmalıdır da zaten. Türkiye'deki iki hedeften birini yakaladık, diğeri için de uğraşıyoruz. Kupalara layıksın sen Galatasaray'' dedi. Tecrübeli çalıştırıcı, "G.Saray hakkı yenince kenetlenen bir camia. İlahi adalete inanan ve sonuna kadar da pes etmeyen bir camia. Uzun zamandır kupa almıyoruz, Türkiye Kupası'nı da Galatasaray müzesine götürürüz inşallah. Şu anda onu unuttuk, kupa dahil 6 finalimiz var'' diyerek sezon sonu iki kupa istediklerini söyledi.

Ben varken yenilmiyoruz!
RYAN DONK: Genelde söylenen bir şey var, Donk oynadığı zaman Galatasaray kaybetmiyor diye, bu da ister istemez bir baskı oluşturuyor üzerimde. Finaldeyiz, şu anda çok mutluyum...
MARTIN LINNES: Böyle büyük bir kulüpte 100. maçımda gol attığım için mutluyum. Büyük bir kulübüz ve güzel bir sonuç elde ettik. 5-2'lik galibiyet ile adımızı finale yazdırdığımız için çok mutluyuz...
BADOU NDIAYE: Galatasaray her zaman için final oynayacak bir takım ve final için mücadele edecek bir takım. Bizim için normal...
HENRY ONYEKURU: Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bugün burada, böyle bir deplasmanda Malatyaspor'a karşı herkes %100'ünü verdi. Bundan sonra 6 maçımız var, %100'ümüzü vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın...

Kupa bankaya gidecek!
Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, "İyi oynadık. 5-2 gibi net bir skorla finale çıktık. Ziraat Türkiye Kupası'na çok önem veriyoruz. İnşallah kazandığımız takdirde de kupayı ertesi gün Ziraat Bankası'na götüreceğim" açıklaması yaptı.

Bulut bırakıyor mu?
Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, "Kendimizden daha güçlü bir rakibe karşı elenmiş olduk. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Ekibimizle önümüzdeki 1-2 gün içerisinde konuşup kendimle ilgili radikal bir karar alabilirim" diyerek istifa sinyali verdi.

Tribünler doldu
Karşılaşmaya iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. 27 bin 44 kişi kapasiteli Yeni Malatya Stadı'ndaki maçta ev sahibi Malatyaspor taraftarları satışaki biletlerin tamamına yakınını tüketti. Galatasaray taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...