HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Galatasaray 20 sene sonra Kadıköy'de galip! (Fenerbahçe 1-3 Galatasaray)

Düzenleyen: /
Galatasaray 20 sene sonra Kadıköy'de galip! (Fenerbahçe 1-3 Galatasaray)
Fenerbahçe Galatasaray Maçı Şifresiz Canlı İzle, Fenerbahçe Galatasaray Maçı Canlı İzle, Fenerbahçe Gs Maçı Canlı İzle, Fb Gs Maçı Canlı İzle, Fb Galatasaray Maçı İzle, Fenerbahçe Galatasaray Maçı İzle, Fb Gs İzle, Fb Gs Maçı Canlı İzle, Fb Maçı İzle, Haber

SPOR Haberleri

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti. Galatasaray, 20 senenin ardından Kadıköy'deki ilk galibiyetini 3-1'lik skorla aldı. Galatasaray'ın golleri Onyekuru, Donk ve Falcao gelirken Fenerbahçe'nin tek golü ise Kruse'den geldi.

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti. Galatasaray, 20 senenin ardından Kadıköy'deki ilk galibiyetini 3-1'lik skorla aldı. Galatasaray'ın golleri Onyekuru, Donk ve Falcao gelirken Fenerbahçe'nin tek golü ise Kruse'den geldi.

FENERBAHÇE 1-3 GALATASARAY MAÇI GENİŞ ÖZET

90'Golün pasını veren oyuncu Ryan Donk oluyor.
90'Galatasaray ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Sofiane Feghouli çıkıyor ve yerini Emre Akbaba'ya bırakıyor.
90'Henry Onyekuru gol sonrasında forma çıkarttığı için sarı kartla cezalandırılıyor.

90'GOOOLL!! Orta alandan Ryan Donk'un attığı uzun pasla Henry Onyekuru sol kanatta topla buluşuyor. Topla ilerleyen Henry Onyekuru ceza sahası içine topla giriyor. Kaleciyi geçiyor ve altıpasın sağından kaleye şutunu göndererek topu ağlarla buluşturuyor. Galatasaray, Henry Onyekuru'nun golüyle skoru 3-1'e taşıyor.

90'Sağ kanattan Nabil Dirar'ın ceza sahası içine attığı ortayı Max Kruse kafa ile Mehmet Ekici'ye indiriyor. Mehmet Ekici ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor ancak bu topu kaleci Fernando Muslera iki hamlede kontrol ediyor.
90'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Mehmet Ekici ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
90'Hakem Halil Umut Meler maçın sonuna en az 10 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.
90'Savunma arkasına Ömer Bayram'ın attığı uzun topla buluşan Henry Onyekuru ceza sahası içine girer girmez kaleye şutunu gönderiyor ancak bu topu kaleci Altay Bayındır iki hamlede kontrol ediyor.
90'Teknik direktör Fatih Terim hakem Halil Umut Meler tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
89'Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Mehmet Ekici kaleye direkt şutunu gönderiyor. Bu topu kaleci Fernando Muslera kornere tokatlıyor.
88'Fenerbahçe üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Tolga Ciğerci çıkıyor ve yerini Mehmet Ekici'ye bırakıyor.

84'Deniz Türüç aynı tartışmalar sonrasında direkt kırmızı kart ile oyundan atılıyor.

84'Younes Belhanda oyundan çıkarken Deniz Türüç'ün hızlı hareket etmesi yönündeki telkinleri sonrasında rakibine elle sert müdahale yapıyor ve yaşanan tartışmalar sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atılıyor.

81'Fenerbahçe ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Mauricio Isla çıkıyor ve yerini Mevlüt Erdinç'e bırakıyor.

80'GOOOLL!! Penaltı atışı için topun başına geçen Radamel Falcao kalecinin sağına şutunu gönderiyor. Kaleci Altay Bayındır köşeyi doğru tahmin ediyor ancak bu top onu geçerek ağlarla buluşuyor. Galatasaray, Radamel Falcao'nun penaltı golüyle skoru 2-1'e taşıyor.

79'Penaltı atışı için topun başına Radamel Falcao geçiyor.
77'Jailson, Henry Onyekuru'yu ceza sahası içinde müdahalesiyle yerde bırakıyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.
76'Sol kanattan gelişen atakta Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunma oyuncularının uzaklaştırmaya çalıştığı top kısa düşüyor. Bu topla buluşan Henry Onyekuru gelişine şutunu gönderiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
72'Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Henry Onyekuru ofsaytta kalıyor.
70'Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Deniz Türüç kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.
68'Ryan Donk, Deniz Türüç'e orta alanda yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

66'Hakem Halil Umut Meler, oyun alanını ihlal ettiği gerekçesiyle Ersun Yanal'a kırmızı kart gösteriyor ve tribüne gönderiyor.

65'Altay Bayındır'ın yaptığı pas hatası sonrasında topla buluşan Younes Belhanda ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu topu Altay Bayındır uzanarak iki hamlede kontrol ediyor.
64'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Deniz Türüç ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu ön direkte Sofiane Feghouli tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
60'Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Tolgay Arslan çıkıyor ve yerini Deniz Türüç'e bırakıyor.
58'Jean Michael Seri, Ozan Tufan'ı arkadan yaptığı müdahaleyle yerde bırakıyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.
58'Mauricio Isla, Henry Onyekuru'yu hızlı gelişen atakta yerde bırakıyor ve bu hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor. Mauricio Isla bu kartla gelecek maç cezalı duruma düşüyor.
57'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Tolga Ciğerci ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
54'Nabil Dirar, Marcelo Saracchi ile faul kararından sonra yaşanan gerginlik sonrasında rakibine yaptığı müdahale sebebiyle sarı kart ile cezalandırılıyor.
52'Sol kanattan gelişen atakta Tolgay Arslan'ı attığı ortaya hareketlenen Mauricio Isla arka direkte kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.
50'Tolgay Arslan, Ömer Bayram'ı orta alanda sert müdahaleyle yerde bırakıyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.
46'Hakem Halil Umut Meler ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. İkinci yarı Fenerbahçe'li oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

45'Hakem Halil Umut Meler ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. İlk yarı atılan karşılıklı gollerle 1-1'lik beraberlikle sonuçlanıyor.

45'Sağ kanada atılan uzun pasa hareketlenen Mauricio Isla ofsaytta kalıyor.
45'İlk yarının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.
45'Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Radamel Falcao sağ kanatta ofsaytta kalıyor.
44'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Max Kruse ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor. Uzaklaştırılan topa hareketlenen Tolgay Arslan gelişine kaleye şutunu gönderiyor ve bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.
42'Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Max Kruse ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
40'Golün pasını veren oyuncu Ömer Bayram oluyor.

40'GOOOLL!! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen önünde bu topa hareketlenen Ryan Donk kafa vuruşunu yapıyor ve ağlarla buluşturuyor. Galatasaray, Ryan Donk'un golüyle skoru 1-1'e taşıyor.

36'Ozan Tufan ve Radamel Falcao orta alanda yaptıkları tartışma sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
35'Ceza sahası yayı önünde seken topla buluşan Marcelo Saracchi kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.
35'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu kaleci Altay Bayındır uzaklaştırıyor.
34'Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu top kafalardan sekiyor. Seken topla buluşan Henry Onyekuru arka direğe yakın bölgeden kaleye şutunu çekiyor. Ozan Tufan bu topu çizgide kornere gönderiyor ve gol olmasını engelliyor.
31'Sol kanatta Marcelo Saracchi'nin attığı pasla buluşan Ömer Bayram ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kalenin üzerinden farklı şekilde dışarı çıkıyor.
30'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Altay Bayındır'ın kontrolünde kalıyor.
29'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu ön direkte savunma oyuncuları tekrar kornere gönderiyor.
29'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu uzaklaştırmaya çalışan Vedat Muriqi ters vuruş yapıyor. Kendi kalesine yönelen bu top kale üstünden dışarı çıkıyor.
26'Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Marcelo Saracchi ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
24'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

21'GOOOLL!! Penaltı atışı için topun başına geçen Max Kruse topla kaleciyi farklı köşelere gönderiyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Fenerbahçe, Max Kruse'nin penaltı golüyle skoru 1-0'a taşıyor.

21'Penaltı atışı için topun başına Max Kruse geçiyor.
20'Younes Belhanda penaltı kararına itirazları sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
18'Marcao, Vedat Muriqi'yi ceza sahası içinde müdahalesiyle yerde bırakıyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.
9'Sağ kanattan Mauricio Isla'nın yaptığı ortaya hareketlenen Tolga Ciğerci arka direkte ofsaytta kalıyor.
7'Sağ kanatta kısa pasla topla buluşan Mariano Filho ceza sahası içi sağ çaprazdan arka direğe ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Radamel Falcao kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.
5'Kaleyi uzaktan gören noktada topla buluşan Vedat Muriqi kaleye şutunu göndermek istiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.
4'Hızlı gelişen Galatasaray atağında Ömer Bayram'ın attığı ara pasıyla topla buluşan Henry Onyekuru ceza sahası içine topla ilerleyip penaltı noktasının gerisinden şutunu gönderiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.
3'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Max Kruse bu druan topu paslaşarak kullanıyor.
2'Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Sofiane Feghouli ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.
1'Hakem Halil Umut Meler maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Derbide maça başlayan taraf konuk ekip Galatasaray oluyor.

İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Altay, Isla, Jailson, Serdar, Hasan Ali, Ozan, Tolgay, Dirar, Kruse, Tolga, Muriqi

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Saracchi, Seri, Ömer, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Falcao

GUSTAVO'NUN YERİNE TOLGAY

Ev sahibi Fenerbahçe, sakat Emre Belözoğlu ve cezalı Luiz Gustavo'nun yerine orta sahada Ozan Tufan ve Tolgay Arslan ile mücadele edecek. Uzun süreli sakatlığını atlatan Hasan Ali Kaldırım da ilk 11'deki yerini aldı.

FALCAO, SARACCHI VE ONYEKURU 11'DE

Konuk ekip Galatasaray'da ise cezalı Mario Lemina'nın yerine Younes Belhanda 11'de yer aldı. Radamel Falcao, Henry Onyekuru ve Marcelo Saracchi de derbide 11'de mücadele edecek.

- Fenerbahçe 5 yıl bekledi

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ilk golü ve galibiyeti, rekabetteki 8. randevuda elde etti.

Union Club sahasında 4 Ocak 1914'te yapılan İstanbul Ligi maçını 4-2 kazanan Fenerbahçe, böylece rakibi karşısında yaklaşık 5 yıl süren suskunluğuna da son vermiş oldu.

Sarı-lacivertli takım adına Galatasaray'a tarihteki ilk golü ise Hasan Kamil Sporel attı.

- 18 ayrı statta karşılaştılar

Fenerbahçe ile Galatasaray, 390 maçın sığdığı rekabette 18 ayrı statta karşılaştı.

Rakipler, İstanbul İnönü, Ali Sami Yen, Fenerbahçe, Taksim, Şeref, Ankara 19 Mayıs, Atatürk Olimpiyat, İzmir Atatürk, Ankaragücü, Türk Telekom, Yeni Erzurum (Şimdiki adı Erzurum Kazım Karabekir), Offenbach, Frankfurt, Köln, Mönchengladbach Borussia Park, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has, Manisa 19 Mayıs ve Antalya statlarında sahaya çıktı.

- Bir maçta dörder gol atanlar

Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinde şimdiye dek aynı maçta bir futbolcu tarafından en fazla atılan gol sayısı 4 oldu.

Galatasaraylı Celal İbrahim, Cemil Gürgen ve Metin Oktay ile Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel, rakip filelere bir maçta dörder gol atma başarısını gösterdi.

- En çok görülen sonuç: 1-0

İki takımın 111 yıllık geçmişinde, geride kalan 390 maçta en çok görülen sonuç 1-0 oldu.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda tam 73 kez 1-0'lık sonuç ortaya çıktı, 48 kez 2-1'lik skor alındı.

Galatasaray 20 sene sonra Kadıköy'de galip! (Fenerbahçe 1-3 Galatasaray)

- En çok mart ayında karşılaştılar

Fenerbahçe ile Galatasaray, en çok mart, en az ise temmuz aylarında karşılaştı.

İki takım, mart ayında 51 kez birbirleriyle karşılaştı, temmuz ayında ise yalnızca 10 kez maç yaptı.

- En farklı skorlu maç

İki takım arasında geride kalan maçlarda en farklı skorlu galibiyeti, 7-0'lık sonuçla Galatasaray aldı.

İstanbul Ligi'nde 12 Şubat 1911'de yapılan maçı, Galatasaray 7-0 kazandı.

- Fenerbahçe'nin farklı skorlu galibiyetleri

Fenerbahçe ise rakibi Galatasaray karşısında şimdiye dek en farklı skorlu galibiyeti, 2002-2003 sezonunun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maçta elde etti.

6 Kasım 2002'deki müsabakayı 6-0 kazanan sarı-lacivertli ekip, aynı zamanda lig maçlarında iki takım arasındaki en farklı skorlu galibiyete imza attı.

Galatasaray 20 sene sonra Kadıköy'de galip! (Fenerbahçe 1-3 Galatasaray)

- En gollü maçlar

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki en gollü maçlarda, penaltılar dışında sporseverler toplam sekizer gol gördü.

Ali Sami Yen Stadı'nda 5 Haziran 1983'te yapılan lig maçında rakipler 4-4 berabere kaldı. İki takım arasında 7 Şubat 2001'de oynanan Türkiye Kupası yarı final karşılaşması da 4-4 sonuçlandı.

GALATASARAY'DAN DERBİ PAYLAŞIMI

Süper Lig'in 23. haftasında yarın Fenerbahçe ile Kadıköy'de karşılaşacak Galatasaray bu maç öncesinde saat 19.05'te derbiyle ilgili çalışmaların yer aldığı görüntüleri paylaştı.

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile yarın Ülker Stadyumu'nda karşılaşacak olan Galatasaray, bu maç öncesinde sosyal medya hesabından derbi ile ilgili video paylaştı. Saat 19.05'te 'Hedef 23' etiketi ile paylaşılan videoda futbolcuların tesislere gelişi, antrenmandan ve maç toplantılarından görüntüler yer aldı. Sarı-kırmızılı takımın bu paylaşımı sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Fenerbahçe'de Gustavo cezalı!

Fenerbahçe'de bu önemli derbi öncesi Gustova sarı kart cezalısı. Sarı-Lacivertli takımın 2-0 yenildiği Ankaragücü maçında kart gören Brezilyalı futbolcusu Galatasaray maçında oynamayacak. Ayrıca Emre Belözoğlu ve Garry Rodrigues de bu maçta sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Galatasaray'da Lemina sıkıntısı...

Galatasaray'da Mario Lemina sakatlığı nedeniyle büyük ihtimalle Kadıköy'de oynanacak derbide forma giyemeyecek. Sarı-Kırmızılı takımda ayrıca Andone ve Falcao'nun sakatlığı tamamen geçti. Fatih Terim şans verirse iki isim de derbide oynayabilecek.

Galatasaray 20 sene sonra Kadıköy'de galip! (Fenerbahçe 1-3 Galatasaray)

Galatasaray, Kadıköy’de 20 yıldır kazanamıyor

Fenerbahçe deplasmanında son galibiyetini 22 Aralık 1999’da 2-1’lik sonuçla alan sarı-kırmızılı takım, aradan geçen 20 yılı aşkın sürede rakibini deplasmanda yenmeyi başaramadı.

Galatasaray, 1999’daki galibiyetten sonra sarı-lacivertli ekiple Kadıköy’de 23 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılı takım, 3’ü Türkiye Kupası, 20’si de lig olmak üzere Kadıköy’de çıktığı 23 resmi müsabakada 15 kez yenildi, 8 kez de berabere kaldı.

Kadıköy’de 15 gol attı, 44 gol yedi

Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanında çıktığı son 23 müsabakada gol yollarında da büyük sıkıntı yaşadı.

Sarı-lacivertli ekip karşısında bu müsabakalarda 15 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 44 gole engel olamadı.

Galatasaray, Kadıköy’de çıktığı 23 maçın 12’sinde skor üretemezken, 3 müsabakada ise iki takım da gol atamadı.

Galatasaray 20 sene sonra Kadıköy'de galip! (Fenerbahçe 1-3 Galatasaray)

Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinde 391. randevu

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Süper Lig’de yarın yapacakları derbiyle tarihte 391. kez karşı karşıya gelecek.

Şimdiki Ülker Stadı’nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 111 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 390 maçtan 146’sını kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 121 maçta ise eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe’nin attığı 535 gole, Galatasaray 485 golle karşılık verdi.

Ligde 126. sınav

Fenerbahçe ile Galatasaray, 62. sezonu oynanan lig tarihinde 125 kez karşılaştı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 50-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 42 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertliler 157, sarı-kırmızılılar ise 119 gol kaydetti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...