HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye, Galler'e 2-0 mağlup oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye, Galler'e 2-0 mağlup oldu
Türkiye, Galler, EURO 2020, Haber

SPOR Haberleri  / AA

A Milli Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu ikinci maçında Galler ile karşı karşıya geldi. A Milli Takımımız, Galler'e 2-0 mağlup oldu.

UĞUR AKTAN

EURO 2020'nin açılış maçında turnuvanın ev sahiplerinden İtalya'ya 3-0 mağlup olan ve bir yılı aşkın süredir merakla beklenen turnuvaya kötü başlayan A Millî Futbol Takımı'mız, ikinci maçında da Galler'e 2-0 yenildi ve adını bir üst tura yazdırma şansını büyük oranda kaybetti. Millî takımımız maç boyunca beklenen seviyede değildi.

RAMSEY SAHNEDE
Ağırlıklı olarak Championship'te forma giyen oyunculardan kurulu Galler takımı karşısında oyunun kontrolünü bir türlü tam anlamıyla ele geçiremeyen Bizim Çocuklar, 42'de Galler'in Real Madrid forması giyen yıldızı Gareth Bale'in pasını iyi değerlendiren Juventus'lu Aaron Ramsey'in golüne engel olamayınca devreye yenik girdi: 1-0.

Türkiye, Galler'e 2-0 mağlup oldu
                             (KAÇAN GOL SONRASI BURAK YILMAZ)

BALE DIŞARI VURDU
İkinci yarıya Ozan Tufan - Okay Yokuşlu yerine Yusuf Yazıcı ve Merih Demiral ile başlayan milli takımımız buna rağmen etkili Galler ataklarını durdurmakta zorlandı. 61'de Bale ceza sahasında düşürülünce Galler penaltı kazandı ama topun başına geçen Bale dışarı vurdu. Golü kovalayalım derken uzatmada Roberts her şeyi bitirdi: 2-0.

SON 16 İÇİN TEK ŞANSIMIZ KALDI AMA...
ÜÇÜNCÜLÜK KILDAN İNCE

Galler'e mağlup olmamızla birlikte dün gece gözümü İtalya-İsviçre maçına çevirdik. İsviçre'nin kazanması halinde EURO 2020 bizim için bitmiş olacaktı. Fakat İtalya'nın kazanmasıyla küçük de olsa turnuvaya devam etme ihtimalimiz belirdi. Eğer son maçta İsviçre'yi yenebilirsek grubu üçüncü bitireceğiz. Altı grup içinde en iyi dört üçüncü son 16'ya kalıyor. Fakat gol averajımızın kötü olması bu ihtimali zayıflatıyor. En iyi üçüncüleri tespit ederken sırasıyla puan, gol averajı,atılan gol sayısı, fair play puanı, elemeler genel sıralaması esas alınıyor.

Türkiye, Galler'e 2-0 mağlup oldu

BURAK ÇILDIRDI!
90'DA YÜKSEK TANSİYON

Dakikalar 90’ı gösterdiğinde ortalık karıştı. Burak Yılmaz’ın faul yaptığını düşünen Roberts, yıldız oyuncuyu iterek düşürünce ortalık karıştı. Burak kalkıp öfkeyle Galli oyuncunun üzerine yürüdü. Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu ve İrfan Can Kahveci de olay yerine geldi, kavga daha da büyüdü, itişmeler yaşandı. Portekizli hakem Artur Dias, Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu ile rakipten Chris Mepham ve Ben Davies’e sarı kart gösterdi.

HALİL: KAZANMALIYDIK
İkinci yarıda süre alan Halil Dervişoğlu, ''Bu maçın telafisi yoktu. En azından beraberlik almalıydık. İki maçı kaybettik, çok üzgünüz" derken Umut Meraş, "Halkımızdan özür diliyoruz. Çok kazanmak istiyorduk ama maalesef olmadı" sözlerini kullandı.

MERT MÜLDÜR: ÇOK ÜZGÜNÜZ
Mert Müldür maçın ardından, "Hepimiz gerçekten çok üzgünüz. Bu maçı kazanmak zorunda olduğumuzu biliyorduk. Çok üzücü bir olay. Artık yapacak bir şey yok. En iyi üçüncü olarak çıkar mıyız bilmiyorum ama elimizden geleni yapacağız" dedi.

ON BİRDE OYNADI
Takımımız İtalya'dan sonra Galler önünde de şaşırtıcı şekilde formsuz görünürken Cengiz Ünder ayakta kalan isimdi. Bu sezon az maç yapan, fizik gücü tam olmayan Cengiz, Galler kalesinde üretiğimiz az sayıda tehlikede yine de başrolü oynadı.

Türkiye, Galler'e 2-0 mağlup oldu

ERDOĞAN, MAÇI TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ
Azerbaycan ziyareti için dün ülkeye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Takım'ı yalnız bırakmadı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Bakü Olimpiyat Stadı'na gelen Recep Tayyip Erdoğan'a tribünde UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de eşlik etti.

Türkiye, Galler'e 2-0 mağlup oldu

GEORGE FLOYD ANILDI
ABD'de geçtiğimiz yıl polis tarafından öldürülen ve ardından büyük protestolar yapılan George Floyd, Türkiye-Galler maçında unutulmadı. Karşılaşma öncesinde iki takım futbolcuları da sahada diz çökerek George Floyd'u andı ve 'Irkçılığa hayır' dedi.

İki takımın futbolcularının yaptığı bu hareket tribünlerden de büyük alkış aldı.

Türkiye, Galler'e 2-0 mağlup oldu

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?
EURO 2020 A Grubu'nda A Milli Futbol Takımımız, ikinci maçında Galler'e 2-0 mağlup oldu. İlk maçından da mağlubiyetle ayrılan Ay-Yıldızlılarımız, böylece 0 puanla sırada yer aldı.

Turnuvanın kurallarına göre 6 grupta bulunan toplam 4 takım, "en iyi 3." olarak bir üst tura çıkma şansı elde edebilecek. A Grubu son maçında İsviçre karşısında alınabilecek bir galibiyet, en iyi 3.'lük yarışında Milli Takımımız'ı bir üst tura çıkabilir.

Türkiye, Galler'e 2-0 mağlup oldu

TRİBÜNLERDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak mücadele öncesi tribünler renkli görüntülere sahne oldu. Hem Türk hem de Azeri taraftarlar, Milli Takımımızı bu kritik maç öncesinde yalnız bırakmadı.

Türkiye, Galler'e 2-0 mağlup oldu

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...