Alperen Şengün, Houston Rockets forması giyecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Alperen Şengün, Houston Rockets forması giyecek

SPOR Haberleri  / AA

Milli basketbolcu Alperen Şengün, NBA 2021 draftında Oklahoma City Thunder tarafından 16. sırada seçilirken, oyuncunun haklarını ise Houston Rockets aldı.

Geçen sezon Beşiktaş'ta sergilediği başarılı performansla dikkatleri çeken ve NBA Draft'ına katılan milli basketbolcu Alperen Şengün, ilk turda draft edildi. Oklahoma City Thunder'ın draft hakkını alan Houston Rockets, 16. sıradan Alperen Şengün'ü tercih etti.

Draftın ardından açıklamada bulunan 19 yaşındaki Alperen, bir an önce NBA maçlarının başlamasını beklediğini ve efsane oyuncularla sahaya çıkmak istediğini belirtti.

NBA'DEKİ 11. TÜRK OYUNCU OLACAK

Alperen Şengün; Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, İbrahim Kutluay, Ersan İlyasova, Semih Erden, Ömer Aşık, Furkan Aldemir, Furkan Korkmaz ve Cedi Osman’ın ardından ülkemizi NBA’de temsil etme şansı yakaladı.

Alperen Şengün, NBA’deki 11. Türk oyuncu olacak.

TÜRK BAYRAĞI DETAYI

Alperen Şengün'ün draft töreninde giydiği takım elbiseye ait bir detay ise gözlerden kaçmadı. Genç basketbolcu, Houston Rockets tarafından draft edildiğinin resmen açıklanmasının ardından ceketinin içine işlettiği Türk bayrağını kameralara gösterdi.

Alperen Şengün, Houston Rockets forması giyecek

İLK SIRA CADE CUNNINGHAM'IN

Draftta ilk oyuncu seçme hakkına sahip Detroit Pistons, tercihini Amerikan Üniversitelerarası Basketbol Ligi'nde Oklahoma State Cowboys forması giyen 19 yaşındaki oyun kurucu Cade Cunningham'dan yana kullandı. 2,03 metre boyundaki Cunningham, üniversite kariyerini 20,1 sayı ve 6,2 ribaunt ortalamalarıyla tamamladı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...