HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörü Aleksandar Djordjevic

Düzenleyen: /
Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörü Aleksandar Djordjevic
Aleksandar Djordjevic, Fenerbahçe Beko, Haber

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörü Aleksandar Djordjevic oldu.

Sırp başantrenör Igor Kokoskov ile yollarını ayıran Fenerbahçe Beko'nun yeni hocası Aleksandar Djordjevic oldu. Djordjevic ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

KOKOSKOV'DAN TAZMİNAT ALINMADI

Sarı-lacivertli kulübün divan kurulu toplantısında konuşan Fenerbahçe Beko'dan sorumlu yönetim kurulu üyesi Sertaç Komsuoğlu, yeni koçlarının Aleksandar Djordjevic olduğunu açıkladı. Komsuoğlu ayrıca Igor Kokoskov'dan da herhangi bir tazminat almadıklarını söyledi.

Igor Kokoskov'un ABD'ye dönmek istediğini kendilerine ifade ettiğini dile getiren Komsuoğlu, şunları kaydetti: Şubat ayından itibaren bu sene ki yapılanmamız, salondaki özel alanlara kadar her şeyi hocamızla planlamıştık. Sonra ise böyle bir talep geldi. Fenerbahçe olarak bizim hedeflerimize konsantre olacak şampiyonluklara inanacak oyuncu ve teknik kadrolara ihtiyacımız var. Bu konuda sapma görürsek biz değişikliklere gidebiliriz, gittik de. Başkanımız söyledi, daha şeffaf olamayız. Tazminat almadık, söz konusu değil tazminat alındığı. Bu sosyal medyada yer aldı. Oralarda yer alanlara değil, kulüp açıklamasına bakmak daha doğru olacaktır. Bu değişiklikler bütçemize artı değer kattı.

"HEDEFLERDE SAPMAMIZ YOK"

Komsuoğlu yeni başantrenör Djordjevic'le ilgili de "Hocamız, son olarak Milano'yu 4-0'la geçip İtalya'da şampiyon oldu. Fenerbahçe'nin hedefi her zaman ligde şampiyonluk ve Euroleague'de Final Four'dur. Hedeflerde sapmamız yok" ifadelerini kullandı.

"KOKOSKOV AVRUPA'YA ALIŞAMADI"

Erkek Basketbol Takımı’nda başantrenör Igor Kokoskov’la yolların ayrılmasına değinen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "O geldiğinde takım nispeten kurulmuştu. Bu sene geçmiş yıların aksine mart nisan ayında yapmamız gerekenin yüzde 80’ini, haziran ayında da göndermemiz gerekenleri gönderdik. ABD’de hazır bir şekilde sezonu beklerken Dallas’tan Igor Kokoskov’a teklif geldi. Normal şartlarda Avrupa’da olduğu zaman oradaki kurallara göre iki kulüp arasına mutabakat gerekiyor ancak NBA’de bir hoca gidince bu mutabakat gerekmiyor. Hocanızı yolladığınızda tazminat gerekiyor ama hoca giderse tazminat yok. Hayırlı oldu bence, yeni hocamızla imzalanmış. Kokoskov tam Avrupa’ya alışamadı. Yıllarca orada oynayıp Avrupa’ya alışmak kolay değil, usulen de olsa teşekkür etmek istiyorum. 11-12 Eylül’de hazırlık turnuvamız var. O turnuvaya Obrodavic ve takımı gelecek. Partizan, Monaco, Unics Kazan ile oynayacağız. İyi bir hazırlık kampı olacak. Gerçekleşmesinin de emeği geçen tüm derneklere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ALEKSANDAR DJORDJEVIC KİMDİR?

26 Ağustos 1967'de dünyaya gelen Aleksandar Djordjevic, 1983'ten 2005'e kadar aktif basketbol kariyerini sürdürdü.

Sırp antrenör, Bologna'da 2 yıllık sözleşmesinin bitmesinin ardından ayrılık kararı almıştı. 2013-2019 yılları arasında Sırbistan Milli Takımı'nda çalışan 53 yaşındaki başantrenör, 2014 Dünya Kupası, 2016 Rio Olimpiyatları ve 2017 EuroBasket'te gümüş madalya kazanmıştı.

Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörü Aleksandar Djordjevic

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...