HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fenerbahçe fırsat tepti!

Düzenleyen: /
Fenerbahçe fırsat tepti!
Fenerbahçe, Maç, Son Dakika, Avrupa Ligi, Haberler, Haber

SPOR Haberleri

Mesut Özil'in golüyle öne geçen sarı lacivertliler Lammers'in sayısına mani olamadı. Son dakikada Pelkas penaltıyı kaleciye nişanlandı, Berisha dönen topu ağlara yollasa da sayılmadı.

Vitor Pereira ile sezona hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe için asıl ‘test’ yeri Avrupa Ligi’ydi. Helsinki’yi her iki maçta da yenerek gruplara adını yazdıran sarı lacivertliler, resmî maçlardaki tek puan kaybını Altay’ın ikramında Sivas’a karşı yapmıştı. Üçlü savunma sistemiyle bu sezon gol çeşitliliğini artıran Fenerbahçe, savunmasında korkulu rüya görmüyor da değildi. Fenerbahçe, Frankfurt karşısında maça fırtına gibi başladı. 

GOLÜ ERKEN BULDUK

Henüz ilk dakikada Fenerbahçeli oyuncular topu kapıp hızlı çıktı. Savunmanın arkasına sarkan Rossi o kadar cılız vurmasa, maç 1-0 Fenerbahçe lehine başlayacaktı. Ancak gol ‘geliyorum’ demişti bir kere. 10’da Osayi vurdu, direkten döndü, Rossi vurdu savunmadan, Ferdi vurdu kaleciden döndü, Mesut vurdu top ağlarla kucaklaştı: 1-0. Oyun Fenerbahçe’nin kontrolünde giderken Lammers keyifleri kaçırdı: 1-1. 

NE YAPTIN PELKAS?

Her iki teknik adam da oyundan memnun olacak ki dakikalar 70’i bulduğunda hâlâ aynı on birler sahadaydı. F.Bahçe’nin pas çeşitliliğiyle rakip kaleye yerleşmeye çalıştığı dakikalarda Frankfurt kontratak kovalıyor, onlarda da sık sık ofsayda düşüyordu. Sonra Pereira’dan dört değişiklik birden geldi; Valencia-Berisha, Mesut-Pelkas, Mert Hakan-Meyer, Ferdi-Muhammed… Son dakikada kazanılan penaltıyı Pelkas kaleciye nişanlayınca üç puan uçtu gitti...

Fenerbahçe fırsat tepti!

BERISHA ERKEN GİRDİ

Son dakikadaki penaltıda Pelkas'ın kaleciden dönen topunu Berisha tamamladı ve golü attı ama VAR devredeydi. Sarı lacivertli futbolcunun vuruş öncesi on sekiz içine girmesi sebebiyle bu gol iptal edildi.

YABANCI MADDE ATILDI: MESUT'TAN ÖPÜCÜK

Maçın 49. dakikasında kazanılan köşe vuruşunu kullanmak için köşe gönderine yönelen Mesut Özil'e Frankfurt taraftarı önce ıslıklarla tepki gösterdi, sonrasında ise yabancı madde attı. Tecrübeli futbolcu bu tepkiye öpücük göndererek karşılık verdi. Alman taraftarların tepkisi bu hareket sonrası artarak devam etti.

Fenerbahçe fırsat tepti!

PEREIRA OYUNDAN MEMNUN

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira maçın ardından, "Taraftarlar takımlarıyla gurur duyuyorlardır. Frankfurt'u baskı altına aldık, kendi oyunumuzu oynadık, son dakikada kazanabilirdik. Böylesine güçlü bir takıma karşı böylesine bir atmosferde oynamak kolay değil" derken, "Çok çekişmeli bir gruptayız, kolay olmayacak. Her maçı kazanmak için takımımın gerekli olan kalitesi ve hırsı var" ifadelerini kullandı.

Son dakikada Pelkas'ın kaçırdığı penaltı için de fikirleri sorulan Pereira, "Pelkas'ın o penaltıyı atacak kalitesi var ama dünyanın en iyi futbolcuları da penaltı kaçırıyor. Biz bir aileyiz, penaltıyı birlikte kaçırdık, kazandığımızda da, penaltı kaçtığında da beraberiz" karşılığını verdi. Öte yandan F.Bahçe'nin sayılmayan son dakika golünü önce geçerli sanan Alman taraftarlar sahaya yabancı madde yağdırdı.

MAÇTAN NOTLAR

Penaltıyı kaçıran Pelkas maçın ardından büyük üzüntü yaşadı. Tribünler futbolcuya alkışlarla moral verdi.
Max Meyer, "İyi oynadık. Zor bir gruptayız. Fakat sonraki maçımızı kazanıp lider olmak istiyoruz" dedi.
Ferdi Kadıoğlu, "3 puana çok yakındık ancak 1 puanla dönüyoruz. Savaşmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Son dakikalarda Jakic, Osayi Samuel'i biçince gerginlik çıktı, iki takım yedekleri sahaya doluştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...