Fenerbahçe, GZT Giresunspor'u 2-1 yendi

Düzenleyen:
Fenerbahçe, GZT Giresunspor'u 2-1 yendi

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un puan kaybettiği haftayı galibiyetle kapadı. Sarı-lacivertliler, GZT Giresunspor maçından 3 puan ile ayrıldı.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Miguel Crespo, sarı-lacivertli formayla ilk kez GZT Giresunspor karşısında yer aldı. Sarı-lacivertli ekip maçın henüz başlarında golü buldu. 2. dakikada topu ağlarla buluşturan Ferdi Kadıoğlu, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu, maçın ilk yarısının da skoru oldu. Ev sahibi takım, 64. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Savunmanın kaleciye geri pasında araya giren Mergim Berisha, kazandığı topu ceza sahası içinde bulunan Mesut Özil'e aktardı. Mesut da meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

85'TE FARK 1'E İNDİ

85. dakikada ise GZT Giresunspor farkı 1'e indirdi. Sol tarafta topla buluşan Doukara'nın ceza alanı dışından çaprazdan sert vuruşunda, top filelerle buluştu. Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı.

DÖRT BÜYÜKLERDEN BİR TEK FENER KAZANDI

Sarı-lacivertliler, şampiyonluk yolundaki rakipleri Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un puan kaybettiği haftada 3 puan aldı ve puanını 13'e yükseltti.

CRESPO İLK DEFA SAHADA

Öte yandan, sarı-lacivertlilerin yeni transferi Miguel Crespo ilk defa sahada yer aldı. Portekiz’in Estoril Praia takımından Fenerbahçe’ye transfer olan orta saha oyuncusu, ligde Sivasspor ve Başakşehir maçlarında kadroda yer almış ancak teknik direktör Pereira tarafından şans verilmemişti. Portekizli oyuncu Crespo, Giresunspor maçında Mert Hakan Yandaş’ın yerine müsabakanın ikinci yarısının başında oyuna dâhil oldu.

FERDİ'NİN 2. GOLÜ

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, bu sezon ligde 2. golünü kaydetti. Teknik direktör Vitor Pereira'nın gelişiyle oynatılan 3-4-3 sisteminde sol kanatta görev alan 21 yaşındaki oyuncu, gösterdiği performansla güven veriyor.

MEHMET EKİCİ'DEN SONRA İLK 

Ferdi, Fenerbahçe'nin Ocak 2019'daki Yeni Malatyaspor maçından (Mehmet Ekici - 01:31) bu yana iç sahadaki en erken golünü Giresunspor filelerine gönderdi (01:58).

MESUT AÇILDI

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mesut Özil, bu sezon resmi maçlarda 3. golünü attı. Sarı-lacivertli futbolcu, takımının bu sezonki ilk golünü 1-0 kazanılan Adana Demirspor maçında kaydetmişti. UEFA Avrupa Ligi'nde 1-1 berabere tamamlanan Eintracht Frankfurt maçında da takımının tek golünü atan Mesut, Giresunspor'u da boş geçmedi. Mesut, Giresun maçında da fileleri havalandırdı.

ASİSTLER YENİLERDEN

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Diego Rossi ve Mergim Berisha, Giresunspor'a karşı atılan gollerin paslarını verdi. Rossi, Ferdi Kadıoğlu'nun attığı ilk golün, Berisha ise Mesut'un 2. golünde son pası veren isim oldu.

"PENALTIYI ATSAK MAÇ BİZE DÖNERDİ"

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından GZT Giresunspor'un teknik direktörü Hakan Keleş basın toplantısı düzenledi. Keleş, kötü bir fikstürle lige girdiklerini belirterek "Erken yediğimiz gol moralimizi bozdu. Ancak oyunu toparlamayı başardık. Penaltayı atsaydık oyun bizim lehimize dönecekti" dedi. Bireysel hata sonucunda farkın 2'ye çıktığını aktaran Keleş "Buraya kötü bir fikstürle geldik. Fikstürün bundan sonra bize döneceğini düşünüyorum. Baskılı oyunumuzu sonuca yansıtamadık. Buradan beraberlik alabilirdik ama olmadı. Oyun olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum. Giresunspor'a 'düştü' gözüyle bakmak için çok erken. İyi kadro kurduk, biraz sıkıntı yaşadık. Bu bölümde Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe ile oynadık. Fikstür dezavantajı yaşadığımızı düşünüyorum. Bundan sonra fikstür bize dönüyor. İç sahada galibiyet, dış sahada alacağımız puanlarla düzelecek. Bizim için lig bundan sonra başlıyor" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...