Beşiktaş yine son dakikalarda yıkıldı

Düzenleyen:
Beşiktaş yine son dakikalarda yıkıldı

SPOR Haberleri

3-0 öne geçtiği Adana Demirspor karşısında 90+7'de yediği golle maçı 3-3 berabere bitiren Beşiktaş, Altay deplasmanında da son dakikalarda yıkıldı. Beşiktaş, 1-0 öne geçtiği maçta 88. dakikada yediği gol ile sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Süper Lig'de 7. haftaya averajla lider giren Beşiktaş, deplasmanda Altay'a konuk oldu. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, ligde 3-3 berabere kaldıkları Adana Demirspor maçının ilk 11'inde 6'sı zorunlu 7 değişiklik yaptı. Kırmızı kart gören Valentin Rosier, sakatlıkları bulunan Francisco Montero, Michy Batshuayi, Cyle Larin, Rachid Ghezzal ve Welinton'un yanı sıra kaleci Ersin Destanoğlu'na Altay maçında görev almadı. Bu oyuncuların yerine kaleci Mert Günok ile Salih Uçan, Gökhan Töre, Atiba Hutchinson, Fabrice Nsakala, Kenan Karaman ve Serdar Saatçı forma giydi.

19 YAŞ ALTI TAKIMDAN 3 FUTBOLCU

İzmir'e gelen 16 kişilik kadroda yer alan Montero'nun üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri göstermesi sebebiyle bugün kadrodan çıkarıldı. Beşiktaş'ta 19 yaş altı takımı oyuncuları Emirhan Delibaş, Koray Yağcı ve Berkay Vardar kadroya dâhil edildi. Siyah-beyazlılarda Domagoj Vida, Mehmet Topal, Necip Uysal ve Georges-Kevin N'Koudou'nun da sakatlıkları bulunuyordu. Yedek kulübesinde 7 oyuncunun yer aldığı Beşiktaş'ta bu 3 futbolcunun yanı sıra Ersin Destanoğlu, Can Bozdoğan, Güven Yalçın ve Umut Meraş yedek soyundu.

ATIBA HUTCHINSON'DAN 3. DALYA

Siyah-beyazlı ekipte 9. sezonunu yaşayan 38 yaşındaki Atiba Hutchison, 300. resmi maçına çıktı. Atiba, Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de 246. defa görev aldı.

ALTAY'DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Çaykur Rizespor'u 2-1 yendikleri karşılaşmaya göre ilk 11'de 2 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam kırmızı kart cezalısı Khaly Thiam ile Thaciano'nun yerlerine, Beşiktaş maçında Serge Aka ve Ceyhun Gülselam'a şans verdi.

LİDERLİĞİ DEVRETTİ

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanan mücadelede kazanan 2-1'lik skorla ev sahibi Altay oldu. Beşiktaş'ın golünü 47. dakikada Güven Yalçın attı. Altay'ın golleri 57. dakikada Leandro Kappel ve 88. dakikada Daouda Bamba'dan geldi. Bu galibiyetin ardından Altay puanını 15'e yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Koltuğu devreden Beşiktaş ise 14 puanda kaldı.

PJANIC DE SAKATLANDI

Karşılaşmanın 30. dakikasında sakatlanan Miralem Pjanic, yapılan kontrollerden sonra oyuna devam edemedi. Arka adalesinde problem olduğu öğrenilen Pjanic'in yerine 32. dakikadan itibaren Güven Yalçın forma giydi. Yalçın, sonradan oyuna dâhil olduğu müsabakada takımının tek golünü atmasına rağmen mağlubiyeti engelleyemedi. Öte yandan, Beşiktaş'ta sakat oyuncu sayısı Pjanic ile birlikte 11'e yükseldi. 

ALTAY'DAN ÜST ÜSTE 3. GALİBİYET

Beşiktaş maçına kadar 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgisi bulunan Altay, renktaşını 2-1 yenerek 5. galibiyetine ulaştı. Beşiktaş'tan önce iç saha maçında İzmir derbisinde Göztepe'yi konuk eden Altay, o müsabakada da 1-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

KAPPEL, İKİNCİ GOLÜNE ULAŞTI

Daha önce 2-1 kazandıkları Göztepe maçında skoru 1-1'e taşıyan Leandro Kappel, Beşiktaş karşısında da takımının beraberlik golüne imza attı. Takımının galibiyet golüne imza atan Karamoko Bamba ise bu sezon 4. golünü kaydetti.

BEŞİKTAŞ'I 6 MAÇ SONRA YENDİ

Beşiktaş'a karşı son galibiyetini 1997-1998 sezonun ikinci devresinde 21 Şubat 1998'de deplasmanda 1-0'lık skorla alan Altay, daha sonra oynadığı 6 lig maçında 2 beraberlik ve 4 yenilgi yaşamıştı. Süper Lig'de 18 yıl sonra tekrar Beşiktaş'a rakip olan Altay, rakibini 2-1 yenmeyi başardı.

TARAFTARLARDAN MUSTAFA DENİZLİ'YE TEZAHÜRAT

Müsabakayı 2665 seyirci takip etti. Altaylı futbolcular maçtan sonra galibiyet coşkusunu taraftarlarıyla paylaştı. Seyirciler, teknik direktör Mustafa Denizli'yi "Büyük Mustafa" tezahüratlarıyla kutladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...