Galatasaray derbi öncesi moral topladı: 3 puan 1 golle geldi

Düzenleyen:
Galatasaray derbi öncesi moral topladı: 3 puan 1 golle geldi

SPOR Haberleri

Süper Lig'in 9. hafta maçları kapsamında evinde İttifak Holding Konyaspor'u ağırlayan Galatasaray, 1-0'lık skorla 3 puanı elde etti.

YALIMCAN SARPYEL

Galatasaray da Konya da dün sahaya futbol oynamak için çıkmıştı. İki taraf da açık oyunu tercih edip galibiyet isteğini gösterdi. Maça sarı kırmızılılar önde baskıyla başladı. Çok geçmeden bu pres rakibini hataya zorladı ve Mustafa daha dördüncü dakikada takımını öne geçirdi. İlk yarıda Galatasaray farkı açma fırsatlarını, ikinci devrede Konya beraberlik adına bulduğu pozisyonları değerlendirmedi.

MUSLERA KURTARDI

Millî aradan önce sisteminde değişikliğe gitme sinyalleri veren Fatih Terim’in Konya maçında Mustafa ile Halil’i önlü-arkalı oynatması da hücum hattını hareketlendirdi. Ancak oyun anlamında saha başındaki başlangıç öyle olmadı. Geriye düşen Konya’nın önde baskısı sarı kırmızılılara rahat oyun yapma fırsatı tanımadı. Millî takımdan yorgun dönen Muslera iki kritik kurtarışa imzasını attı.

KRİTİK GALİBİYET

Galatasaray millî aradan sonra lige galibiyetle dönüş yaptı. Sarı kırmızılı takım ilk dakikalardaki etkili oyunuyla 3 puana uzandı. İkinci devre yeşil beyazlılar daha fazla fırsat bulmasına karşın Aslan skoru korumayı başardı. Konya’ya bu sezonki ilk mağlubiyetini tattıran Cimbom bu hafta oynayacağı Moskova ve Beşiktaş deplasmanları öncesi moral depoladı.

İLHAN PALUT: KAYBEDERKEN KAZANDIK

İH Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Erken geriye düşmemizin ardından bunu geri çevirme adına 90 dakikadan fazla mücadele verdik. Bu gayretimiz, pozitif futbol yönünden baya yukarılara taşındı. Ama son vuruşlarda bitiricilik yoktu. Bugünden (dünden) kazanç olarak görülen, inişli-çıkışlı giden grafiğimizin son vuruş haricinde istediğim düzeyde olmasıydı. Son birkaç haftadır bizim maçlardaki kalecilerin çok iyi performanslarını izliyoruz. Muslera da öyle bir günündeydi" dedi.

Galatasaray derbi öncesi moral topladı: 3 puan 1 golle geldiMustafa Muhammed, attığı bir golle maçı galibiyete taşıdı.

TARAFTAR İSTEDİ, DIAGNE GİRDİ

Galatasaray taraftarı Fatih Terim’in işine pek karışmazdı ama dün öyle olmadı. Tribünler Mbaye Diagne'nin oyuna girmesi için tezahüratlarda bulundu. Terim, 87. dakikada Mustafa Muhammed'in yerine Senegalli golcüyü oyuna aldı.

FATİH TERİM: OLAĞANÜSTÜ BİR OYUN

Sarı kırmızılılar ligde son üç maçını kazanıp zirvedekilerle makası daraltırken Teknik Direktör Fatih Terim ilk devredeki oyuna dikkat çekti. G.Saray’ın hocası “Yaptığımız küçük bir değişiklik ilk yarı bizi çok pozitif oynattı. Olağanüstü bir oyun oldu bizim adımıza. Pozisyon olarak müthiş pozisyonlar yakaladık. Golü çok erken bulduk. Bulduğumuz fırsatlardan birini gole çevirseydik başka bir oyun oynanacaktı. İlk yarı zaten neticeyi almalıydık, farklı olarak almalıydık” dedi.

İkinci yarıda Konyaspor'un daha etkili olduğunu ifade eden Terim, “İkinci yarı çok da bu konuda bir şey demememe rağmen üç puanın kritik oluşu, bir çok iyi oynadığımız maçı gereksiz kaybetmemiz, koruma içgüdüsüne dönüştürdü. Esasında Konyaspor'daydı top. Bir pozisyonun haricinde bayağı iyi savunduk. Buradaki üç puan çok önemliydi. Bazen iyi oynamadığımızda puanı almasını bilmeliyiz. Mücadeleden ve kazanma arzusundan memnunum" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...