HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yendi

Düzenleyen: /
Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yendi
BEŞİKTAŞ, DERBi, Haberler, Haber

SPOR Haberleri

Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş sahasında Galatasaray'ı ağırladı. Maçı Beşiktaş, 2-1 kazandı.

MURAD TAMER

Bir tarafta aldığı kötü sonuçlardan sonra taraftarına derbi zaferi hediye etmek isteyen Beşiktaş, diğer tarafta lig ve Avrupa'da yoluna istikrarlı devam eden Galatasaray. Seyirci ve stat avantajı Kartal'ın, psikolojik üstünlük ise Aslan'ındı. Her iki takımın oyuna başlayışı da son maçlarındakinden farksızdı. Beşiktaş'ın golü gecikince Galatasaray'ın oyunu dengeleyeceği belliydi ama Cicaldau'nun golü ekstra oldu.

MUSLERA'DAN İKRAM

Önceden hücumcu kimliğiyle bilinen Fatih Terim katı defans ve boşluk bulunca seri paslaşmalarla skora gitmeye çalışan anlayışını yine sürdürdü. Oyundan düşen, morali bozulan Beşiktaş'ın umutlarını beraberlik golünü ikram eden Muslera yeşertti. Kartal'da Teixeira çok etkisiz kaldı, Aslan'da ise oyun Mustafa'yı çağırıyordu. İki teknik adam da ikinci yarıya çıkarken değişikliğe gerek duymadı.

KARTAL HAK ETTİ

Sporting maçında yediği korner gollerinden birini atarak öne geçen Beşiktaş skorun yanı sıra psikolojik üstünlüğü de ele geçirdi. Lazio, Marsilya ve L. Moskova maçlarına kıyasla savunmayı çok geride yapan Galatasaray, topu rahat çeviren hücumculardan kurulu Beşiktaş'a sürekli pozisyon ve iki gol verdi. Sarı kırmızılılar 81'de penaltıyı da kaçırınca derbide zaferi hak eden taraf olan Beşiktaş üç puanı kaptı.  

Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yendi

Beşiktaş son haftalarda gelen üzüntülü sonuçların ardından kritik galibiyetiyle kendine geldi. Siyah beyazlıların soyunma odası maçın ardından bayram yerini andırıyordu.

ERSİN DESTAN YAZDI

Beşiktaş'ta özellikle bu sezon yaptığı kritik kurtarışlarla büyük beğeni toplayan kaleci Ersin Destanoğlu Mustafa'nın penaltısını çelerek takımını ayakta tuttu. Futbolcu kurtarışının ve 90 dakikanın ardından takım arkadaşlarınca çılgınca tebrik edilirken, "Çok mutluyum. Tarif edilmez bir duygu içerisindeyim. Penaltıyı kurtardıktan sonra sanki tribünler yıkılacaktı" sözlerini kullandı.

LARIN ESKİ FORMUNU BULDU
Kalmak istiyorum

Beşiktaş'ta sözleşme problemi yaşayan Larin gittikçe ritmini buluyor. Kanadalı yıldız, "Önemli bir derbi maçıydı. Hep birlikte savaştık. Geçen sezon da birlikte savaştığımız için şampiyon olduk.  Gol attığım için ve kazandığımız için çok mutluyum. Umarım burada kalırım" dedi.

Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yendi

253 GÜN SONRA KAFA GOLÜ
Muslera yine hatalı

Galatasaray, ligde 253 gün sonra kafa golü (Larin) yedi. Sarı kırmızılı takım en son Süper Lig'de geçen sezonun 25. haftasında oynadığı Kasımpaşa maçında Thelin'in kafa vuruşuna mani olamamıştı. Aslan sezon boyunca sadece bir kafa golü yemişti. Larin'in vuruşunda zamanlama hatası yapan Muslera, Thelin'in golünde de benzer yanlış hamlede bulunmuştu.

NELSSON: APTALCA GOLLER!

Galatasaray'ın stoperi Victor Nelsson, "Maçtan hemen sonra 'Bu yanlıştı, bunu yapamadık' demek kolay değil ancak aptalca goller yedik. Beni asıl üzen ve sinirlendiren ikinci gol. Duran top, gelen orta. 18 boyunca arkaya gidiyor ve ikinci direkten gol yiyoruz. Rakibimiz iyi oynadı, galip geldi" açıklaması yaptı.

Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yendi

SERGEN YALÇIN: ÇOK KRİTİK BİR GALİBİYET

Gerek ligde, gerek Avrupa'da üzüntülü haftaların ardından çok kritik bir zafer kazanan Beşiktaş'ın çalıştırıcısı Sergen Yalçın, 90 dakikanın bitiminin ardından futbolcularıyla büyük sevinç yaşadı. "Kazandığımız için çok mutluyuz. Üzerimizde kötü sonuçlardan dolayı baskı vardı, bunu attık" diyen Sergen Hoca, "Derbiler her zaman çok önemlidir, bu maç bize moral oldu. Galatasaray'ı da tebrik ediyorum. Dürüstçe, centilmence iki taraf oyuncuları da harika mücadele etti. Penaltı gol olsa, berabere de bitebilirdi" sözlerini kullandı. 

LARIN'E ÖVGÜ

Siyah beyazlı çalıştırıcı, "Oyunun büyük bölümünü kontrol ettik, son 10 dakika skora göre doğal olarak biraz Galatasaray'ın baskısını yedik. Larin geçen sezonun performansının yakaladı. Tam bir kanat oyuncusu. Taraftarımız merak etmesin, bizim onlardan daha çok moralimiz bozuluyor işler kötü giderken. Kulvarları ayrı tutmak lazım. Lig başka, Şampiyonlar Ligi başka" derken, şampiyonluk hakkındaki soruya da, "Daha ligin ilk çeyreğindeyiz. Erken karar vermemek lazım. Biz şampiyonluk kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz" cevabını verdi.

Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yendi

FATİH TERİM MUSTAFA'YA KIZDI

Maçın ardından moralsiz olan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Umduğumuz gibi başladık. Baskı bekliyordum, oraları geçtik ama biraz basit top kaybı ve topa sahip olmada sıkıntı çektik. Maalesef yine beklenmeyen bir gol yedik" derken, "Korner olmadan, bizim yediğimiz golden önce Nelsson'a yapılan bir faul var. Sarı kartımsı bir faul. O korner de bize gol oldu. Mete Kalkavan'a sorsan anlatır o oradan şu geldi, bu geldi diye. Öyle bir gol yedik" sözlerini kullandı. 

BULDUK, ATAMADIK

"1-1'deyken değişiklik yaptım, sonra 2-1 oldu. Bir daha hamle yaptık, burada da kaçan iki tane anlatılamayacak gol var. Halil'in şutu ve de penaltı" vurgusu yapan Terim, "Mağlup olmamak için de gerekli pozisyonları bulduk ama atamadık. Penaltıda bizde Cicaldau atıyor. Mustafa almış, 'ben atacağım' demiş. Daha önce onu kazanmak için, çok da riskli bir maçtı, atmasını istedim. Burada bırakması lazımdı Cicaldau'ya. Sağlık olsun, ne yapalım" sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...