HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Avustralya Mahkemesi kararını verdi: Novak Djokovic sınır dışı edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avustralya Mahkemesi kararını verdi: Novak Djokovic sınır dışı edilecek
Novak Djokovic, Avustralya, Haber

SPOR Haberleri  / AA

Son dakika spor haberi: Avustralya Mahkemesi, ikinci kez vizesi iptal edildikten sonra yeniden mahkemeye başvuran Sırp tenisçi Novak Djokovic'in başvurusunu reddetti. Dünya bir numarası Sırp tenisçinin Avustralya'dan sınır dışı edilmesi bekleniyor.

Dünya bir numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic'in Avustralya bilmecesinde son karar çıktı. Avustralya hükümeti tarafından vizesi ikinci kez iptal edildikten sonra kararın iptali için yeniden mahkemeye başvuran Djokovic'in başvurusunu görüşen mahkeme, Sırp tenisçinin yaptığı itirazı reddetti.

Avustralya Federal Mahkemesinde görülen davada, Djokovic'in avukatlarının savunmasını kabul etmeyen 3 hakimden oluşan mahkeme heyeti, Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke'nin yetkilerini kullanarak verdiği kararı haklı bularak vize iptal kararını onayladı.

SINIR DIŞI EDİLMESİ KESİNLEŞTİ

Üç yargıçtan oluşan bir heyetle yapılan duruşmada alınan kararın ardından Djokovic'in, Avustralya'dan sınır dışı edilmesi kesinleşti. Avustralya yasalarına göre 3 yargıcın birlikte sonuçlandırdığı mahkeme kararları, "Tam Mahkeme" kabul ediliyor ve duruşmadan çıkan kararların temyiz yolu bulunmuyor.

Mahkemeyi avukatının ofisinden takip eden tek erkekler tenisinde dünya bir numarası Novak Djokovic'in ne zaman sınır dışı edileceği henüz netlik kazanmadı.

Avustralya Mahkemesi kararını verdi: Novak Djokovic sınır dışı edilecek
Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın finallerinin oynandığı Rod Laver Arena'da antrenmanlarını sürdürüyordu.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs aşısı olup olmadığını açıklamayan Djokovic, yarın başlayacak olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını bildirmişti. Melbourne'e ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti.

Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımış ve Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada, Djokovic haklı bulunmuş, Avustralya hükümetinin vize iptali kararı kaldırılmıştı.

Ancak Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke'nin, yetkilerini kullanarak Sırp tenisçinin vizesini yeniden iptal etmesi üzerine, Djokovic'in avukatları tekrar mahkemeye başvurmuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...