Acun Ilıcalı’nın Hull City'yi kaç paraya aldığı ortaya çıktı

Acun Ilıcalı’nın Hull City'yi kaç paraya aldığı ortaya çıktı

SPOR Haberleri

Türk televizyoncu ve iş adamı Acun Ilıcalı’nın İngiliz takımı Hull City’i ne kadara satın aldığı ortaya çıktı. İngiliz basınında yer alan habere göre devir sözleşmesinin imzalanmasını bekleniyor.

Ünlü televizyoncu ve medya patronu Acun Ilıcalı uzun süredir İngiltere’nin Championship ekiplerinden Hull City’i alma çabaları yakın zamanda neticelenecek. İngiliz medya kuruluşu The Athletic’te yer alan habere göre 6 aydır Hull City’i satın alma girişimleri sonunda Acun Ilıcalı’nın Allam ailesiyle yaklaşık 24 milyon euro karşılığına anlaşmaya vardığı belirtildi.

Acun Ilıcalı’nın Hull City'yi kaç paraya aldığı ortaya çıktı

DEVİR SÖZLEŞMESİ İÇİN İMZA BEKLENİYOR

Yapılacak duyurunun daha önce İngiliz Futbol Ligi'nden onay beklemek zorunda kaldığı ancak açıklamanın, 24 saat içerisinde yapılmasının artık mümkün olduğu kaydedildi. İngiliz medyasının haberde ayrıca İngiliz Futbol Ligi ile 19 Ocak'ta yapılacak toplantının ardından, devir sözleşmenin imzalanmasının beklendiği aktarıldı.

Acun Ilıcalı’nın Hull City'yi kaç paraya aldığı ortaya çıktı
 

Ilıcalı geçenlerde verdiği röportajda, "Uzun bir süre kulüp baktım. Hangisi bana daha uygun olur, satın alma imkanım olabilir mi diyerek... 5 kulübü araştırdım. Hull City'yi Premier Lig zamanlarından biliyordum. Gidip şehri ve kulübü görmek istedim. İlk olarak Haziran 2021'de gittim. İndiğim ilk andan itibaren kendimi çok iyi hissettim. Stadyumu ve insanları çok sevdim. Şehre karşı da büyük bir sevgi oluştu içimde. Hull'da da İstanbul'daki Boğaz Köprüsü gibi Humber Köprüsü var. Bu da kaderin bir başka işareti bence. Şehri ve kulübü gezdikten sonra yanımdaki kardeşime döndüm ve dedim ki; "İşte bu benim şehrim ve benim takımım." açıklamasında bulunmuştu.

HULL CİTY TAKIMI NEREDE?

Hull City Association Football Club Yorkshire'da 1904 yılında kurulan bir İngiliz futbol kulübüdür. Kulüp tarihinde kaydedilen en büyük başarı 2014 yılında ulaştıkları FA Cup finali. Acun Ilıcalı, İngiltere Championship takımlarından Hull City'nin yeni sahibi oluyor. Ilıcalı'nın Allam ailesiyle yaklaşık olarak 24 milyon euro karşılığında anlaşmaya vardığı belirtildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...