Beşiktaş, Yeni Malatya'ya puan kaptırdı

Beşiktaş, Yeni Malatya'ya puan kaptırdı

SPOR Haberleri

Eksi 5 derecede oynanan karşılaşmada Batshuayi’nin 61’de Teixeira’ya ‘çarptırdığı’ topla öne geçen siyah beyazlılar, galibiyeti koruyamadı. Necip’in Tetteh’e müdahalesinde VAR uyarısıyla gelen penaltıyı Âdem 84’te gole çevirip skoru ilan etti.

MURAD TAMER

Beşiktaş son 11 maçta galip gelemeyen ve bunların sekizinde kaybeden lig sonuncusu Yeni Malatya’ya eksi beş derecede takıldı. Teixeira’yı kullanabilmek için savunmaya yardımcı olan Kenan’ın tercih edilmesi ev sahibi ekibin göbekte kalabalık olması sebebiyle ilk yarıda işe yaramadı. Bu taktik tercih sebebiyle Beşiktaş ilk yarıda koparabileceği maçta iki puan kaybetti.

Batsman faktörü
Batshuayi’nin şapkadan tavşan çıkarırcasına yaptığı asist olmasa Teixeira’nın sahada varlığı bile belli değildi. İlk yarıda Beşiktaş’ın 14 ortasında da isabet yoktu. Josef sakatlanıp çıkınca oyuna giren Atiba ile Pjanic yer değiştirdi. İlk 10 dakika dışında üretken olamayan Beşiktaş’ın kalesine gelen bir top da direkten döndü. Kenan Karaman için tempolu koşu idmanından öteye gidemeyen bir maç oldu.

Fırsat kaçtı
Sumudica hücumdaki en büyük silahları Tetteh ve Âdem’i oyuna almak için geriye düşmeyi bekledi. Necip’in Tetteh’e müdahalesinde VAR uyarısıyla gelen penaltıda Âdem’in vuruşu skoru belirlerken, son bölümde üç topu direkten dönen Beşiktaş, bu sezon ikinci defa üst üste üç maç kazanma ve millî araya hem moralli hem de zirve hesapları yaparak girme fırsatını tepmiş oldu.

Kazanmamız lazımdı
Malatya’da 2 puan bırakan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Önder Karaveli, 11 tercihiyle ilgili konuştu. Karaveli “Larin’in sakatlığı yoktu. Zaten Kenan da oynasa, Larin de oynasa eleştiriyorlar. Kenan’ın savunma desteğinden yararlanmak istedik. Biz eleştiriye göre değil, rakibe karşı ihtiyacımız olan oyunculara, form durumlarına göre tercihler yapıyoruz. Alex’i kullanma sebebimiz de fırsatçılığıydı. İkinci golü bulmalıydık. Kazanmamız gereken bir oyunla 2 puan kaybettik” ifadelerini kullandı.

Tehdit sarı kartı!
Yeni Malatya’nın kazandığı penaltı öncesi itirazdan sarı kart gören Âdem Büyük, “Zorbay Küçük, bana neden sarı kart verdi anlamadım. Sanırım daha önce söylediğim laftan alınmış. Onu da FIFA kokardıyla ödüllendirmişler!” dedi. Âdem Büyük, daha önce Küçük’ün yönettiği 2-2 biten Kayseri maçının ardından “Adam burada bizi tehdit ediyor, siz kimsiniz abi!” ifadelerini kullanmıştı.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...