Drogba, tek başına Fenerbahçe kadar

/ Kaynak: AA
Drogba, tek başına Fenerbahçe kadar

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 41 gol atan Didier Drogba, 'Devler Ligi'nde takım halinde toplamda 42 golü bulunan Fenerbahçe'yi yakaladı.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Juventus maçında bir gol atıp, bir de asist yapan Didier Drogba, bu sezon önemli maçlarda takımını sırtlıyor. Fildişi Sahilli oyuncu, sezon başında sıkıntılar yaşayan, teknik direktörü Fatih Terim'le yollarını ayıran takımına, saha içinde yaptığı liderliğin yanı sıra önemli maçlarda kritik anlarda attığı gollerle dikkati çekti. Drogba, "Devler Ligi"nde B Grubu'ndaki ilk maçta alınan 6-1'lik RealMadrid yenilgisi ve yaşanan teknik direktör değişikliğinin ardından kritik öneme sahip olan Juventus mücadelesinde yıldızlaştı. Maçın 36. dakikasında Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü atan 35 yaşındaki futbolcu, daha sonra 2 gol
yiyerek geriye düşen takımının zorlu mücadelede 1 puan almasında başrolü oynadı. Fildişi Sahilli oyuncu, 88. dakikada Umut'un attığı golün de asisti yaptı. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalinde Real Madrid filelerini havalandıran Drogba, Juventus'a attığı golle, sarı-kırmızılı formayla Avrupa arenasındaki gol sayısını 2'ye yükseltti.
- Takımın ağabeyi
Drogba, kariyeri ve tecrübesinin yanı sıra liderlik özelliğiyle Galatasaray'da ağabeylik yapıyor. Teknik direktör Fatih Terim'in geçen sezon aldığı 9 maçlık ceza nedeniyle maçları tribünden izlemek zorunda kaldığı dönemde, antrenörler Hasan Şaş, Ümit Davala ve Claudio Taffarel'le takıma liderlik yapan deneyimli futbolcu, saha içinde takımını yönlendiren isim oldu. Yeni teknik direktörleri Roberto Mancini yönetiminde çıktıkları ilk maçta görevini en iyi şekilde yerine getiren Drogba, maç sonrasi İtalyan çalıştırıcıdan büyük övgü aldı.
- TFF Süper Kupa, Drogba'nın golüyle geldi
2012-2013 sezonunun devre arasında geldiği Galatasaray'da yarım sezonda 5 gole imza atan Drogba, yeni sezonun ilk önemli maçında da golcü özelliğini ortaya koydu. Fildişi Sahilli oyuncu, Kayseri'de Fenerbahçe ile yaptıkları TFF Süper
Kupa maçının uzatma dakikalarında attığı golle, Galatasaray'ın sezonun ilk kupasını kazanmasını sağladı.
- Beşiktaş derbisine damga vurdu
Galatasaray 2-1 öndeyken, taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tatil edilen Beşiktaş derbisine damgasını vuran Drogba, ilk yarıyı 1-0 geride tamamladıkları bu maçta 59 ve 72. dakikalarda iki gole imzasını atmıştı.
Fildişi Sahilli futbolcu, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında 1-1 biten Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında da takımının bereberlik golünü kaydetmişti.
- Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe kadar gol attı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 41 gol atan Didier Drogba, "Devler Ligi"nde takım halinde toplamda 42 golü bulunan Fenerbahçe'yi yakaladı. nbsp;Şampiyonlar Ligi'nde 3 farklı takımla 83 maça çıkan Drogba, Fransız ekibi Olympique Marsilya'da 5, İngiliz takımı Chelsea'de 34, Galatasaray'da ise 2 gol attı. Drogba, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 40 maçta 42 gol atan Fenerbahçe'yi yakalaması için 1 gole ihtiyaç duyuyor.
- Bu sezonki golleri
Drogba'nın bu sezon gol attığı resmi maçlar şöyle: Maç Organizasyon Gol nbsp;Galatasaray-Fenerbahçe TFF Süper Kupa 1 nbsp;Galatasaray-Medical Park Antalyaspor Spor Toto Süper Lig 1 nbsp;Beşiktaş-Galatasaray Spor Toto Süper Lig 2 nbsp;
Juventus-Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi 1 nbsp;
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...