Andriy Shevchenko, "Ukrayna'nın dünya elçisi" oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Andriy Shevchenko, "Ukrayna'nın dünya elçisi" oldu

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Ukrayna futbolunun yetiştirdiği unutulmaz golcülerden Andriy Shevchenko, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'yi ziyaret etti. Zelensky Sheva'yı "Ukrayna'nın dünya elçisi" ilan etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, Milan'ın eski yıldız golcüsü Andriy Shevchenko ile Kiev'de bir araya geldi. Zelensky, Ukrayna'nın yetiştirdiği en büyük sporculardan olan Sheva'ya çektirdiği bir de fotoğraf paylaştı.

Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'dan dünyaya mesaj veren Zelensky, "Andriy yurtdışında büyük ün kazandı ve şimdi önemli bir görevi var; dünyaya Ukrayna'daki olayları anlatmak" notu düştü.

İSMİ BEŞİKTAŞ'LA ANILMIŞTI

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Ukrayna Milli Takımı'nda teknik direktörlük yapan Shevchenko ülkesine çeyrek final oynatmıştı. Ardından Serie A ekiplerinden Genoa'nın başına geçen 45 yaşındaki Shevchenko, İtalya'da başarısız oldu. Sheva'nın ismi, Sergen Yalçın sonrası Beşiktaş'ın teknik direktör adayları arasında anılmıştı.

2014'te Altın Top kazanan unutulmaz golcü, "Ukrayna'yı uzun yıllardır uluslararası futbol arenasında temsil ediyorum ama bugün ülkem savaştan mustaripken önceliğim futbol değil, yardım etmektir" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...