İstanbul'da tarihi gece! Milli boksörler takım halinde şampiyon oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AJANSLAR
İstanbul'da tarihi gece! Milli boksörler takım halinde şampiyon oldu

SPOR Haberleri  / AJANSLAR

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen IBA Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye, 5 altın madalya birden aldı. Böylelikle milliler takım halinde dünya şampiyonu oldu.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'na Türkiye damga vurdu. Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen şampiyonada Türkiye, takım halinde şampiyon oldu.

Günün ilk karşılaşmasında 50 kiloda mücadele eden milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, altın madalya kazandı.

Olimpiyat ikincisi Buse Naz, ilk turda Moğol Mungunsaran Balsan'ı, ikinci turda Cezayirli Roumaysa Boualam'ı, çeyrek finalde Aira Cordero Villegas'ı, yarı finalde de İspanyol Fernandez'i eledi. Finalde Kolombiyalı Ingrit Lorena Valencia Victoria ile karşılaşan milli boksör, ilk raundu 5-0, ikinci raundu da 4-1 aldı. Son raundu da 4-1 yenen ay-yıldızlı sporcu, maçı 5-0 kazanarak dünya şampiyonluğuna ulaştı. Buse Naz Çakıroğlu, 48 kiloda altın madalya alan Ayşe Çağırır'ın ardından Türkiye'ye bu organizasyondaki 2. şampiyonluğunu getirdi. 

GÖZÜNÜ PARİS'E DİKTİ

Zaferinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Buse Naz "Televizyon başında ve burada bizi destekleyenlere çok teşekkür ediyorum. Ev sahibi olduğumuz için stresliydik ama desteklerle birlikte attık. Üç hafta önce korona geçirdim. Hem fiziksel hem zihinsel olarak beni çok zorladı ancak takım arkadaşlarım ve antrenörlerimin desteği ile başardım" dedi. Bundan sonraki hedefleri hakkında da konuşan milli boksör "Önümüzde çok önemli turnuvalar var. Buradaki şampiyonluğumuz Paris için umut ışığı oldu. Orada da altın madalya almak istiyoruz. Tribündeki taraftarları gördükçe daha çok motive oluyorum. Onlar bağırdıkça daha çok puan almaya çalışıyorum" diye konuştu.

BİR MADALYA DA HATİCE AKBAŞ'TAN

Günün ikinici karşılaşmasında da zafer geldi. 54 kiloda mücadele eden milli boksör Hatice Akbaş, finalde Romanya'dan Lacramioara Perijoc'u devirerek altın madalyanın sahibi oldu. Hatice Akbaş, 48 kiloda Ayşe Çağırır ve 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu'nun ardından Türkiye'ye bu organizasyondaki 3. şampiyonluğunu getirdi.

"İSTİKLAL MARŞI OKUTACAĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Hatice "Yaşım çok genç, buna rağmen çok güzel sonuç elde ettiğimi düşünüyorum. Arkamdaki milli takım antrenörlerinin ve babamın bana inancı tamdı. Ben de bu inancı geri çevirmedim. Destekleyen Türk halkına sonsuz teşekkürler. İstiklal Marşı okutacağım için çok mutluyum. Ülkemiz kadınlarda gitgide yükseliyor. Takımca hedefimiz Paris Olimpiyatları, inşallah bu performansı da orada gösteririz” ifadelerini kullandı.

BUSENAZ SÜRMENELİ'NİN YUMRUKLARINA DAYANAN OLMADI

Geçen yıl düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 69 kiloda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen son dünya şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, yine rakiplerini alt etmeyi başardı.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kiloda mücadele eden milli boksör, finalde Kanadalı Charlie Cavanagh ile karşı karşıya geldi. Busenaz, ilk rauntta rakibini yıpratan yumruklar attı. Çok üstün bir boks ortaya koyan Busenaz, ilk raundu 5-0 aldı. İlk rauntta olduğu gibi ikinci rauntta da hakemin saymasını sağlayan Türk boksör, bu bölümü de net bir şekilde 5-0 üstün bitirdi. Son rauntta da rakibini arka arkaya attığı yumruklarla zor duruma düşüren Busenaz, bitime 45 saniye kala hakem kararıyla galip ilan edildi ve altın madalyanın sahibi oldu. Milli boksör, şampiyonada yaptığı 5 maçın 4'ünü normal süre tamamlanmadan kazandı.

Trabzonspor'un sporcusu olan Busenaz, galibiyetinin ardından ringde kolbastı oynayarak şampiyonluğunu kutladı. 2019'da Rusya'da 69 kiloda dünya şampiyonu olan Busenaz, 66 kiloda da altın madalya aldı. Milli boksör, 2 dünya şampiyonluğu bulunan Gülsüm Tatar'ın rakoruna da ortak oldu.

ŞENNUR 'DEMİR' GİBİ

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda +81 kiloda mücadele eden milli boksör Şennur Demir de bu tarihi geceye imzasını attı. 2016 Astana'da bronz, 2018 Yeni Delhi'de gümüş madalya kazanan Şennur, 2022 İstanbul'da altın madalyaya kavuştu. Boksör, 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş ve 66 kiloda Busenaz Sürmeneli'nin ardından Türkiye'ye bu organizasyondaki 5. şampiyonluğu getirdi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AJANSLAR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...