Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye Kupası'nda şampiyon Sivasspor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye Kupası'nda şampiyon Sivasspor

SPOR Haberleri  / AA

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Sivasspor, normal süresi 1-1 sona eren mücadelenin uzatma dakikalarında Kayserispor'u 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Böylelikle yiğidolar söz konusu kupayı ilk kez müzesine götürdü.

 

UĞUR AKTAN

Türkiye Kupası'nın iki önemli Anadolu temsilcisini İstanbul'da buluşturan final maçında sevinen, Kayserispor'u 3-2 yenen Sivasspor oldu. Kupayı daha önce Kocaelispor ile kazanma başarısı gösteren Hikmet Karaman'la Türk futbolunun Süper Lig'de en fazla maça çıkan teknik direktörlerinden biri olan Rıza Çalımbay'ı karşı karşıya getiren maç ilk dakikadan, son düdüğe kadar büyük bir heyecana sahne oldu.

Türkiye Kupası'nda şampiyon Sivasspor

KAYSERİ KORUYAMADI

Maçta gol perdesi 33. dakikada açıldı. Uğur Çiftçi'nin uzaklaştırmak istediği topu ceza sahası dışında kontrol eden Ramazan bekletmeden kaleyi yokladı ve kaleci Ali Şaşal'ı mağlup etti: 1-0. Bu golün ardından 43'te Thiam ile ikinci gole çok yaklaşan yine Kayserispor'du. Senegalli oyuncunun sol çaprazdan çektiği şut direkten dönünce bu fırsatı değerlendiremedi ve mücadelenin ilk 45 dakikası 1-0 sona erdi.

Türkiye Kupası'nda şampiyon Sivasspor

UZATMALAR NEFES KESTİ

Maça dengeyi getiren gol 61. dakikada geldi. Yatabare'nin kafayla indirdiği duran topta Appindangoye kaleci Lung ile karşı karşıya kaldı ve Sivasspor tribünlerini coşturan golü attı: 1-1. Normal süresi bu skorla biten karşılaşmada Sivasspor 95. dakikada Gradel ile öne geçti: 2-1. Hikmet Karaman'ın öğrencileri bu gole 107'de İlhan Parlak ile cevap verdi: 2-2. Maçta son sözü ise 113'te Konate söyledi ve kupa Sivas'ın oldu.

Türkiye Kupası'nda şampiyon Sivasspor

"BU KUPAYA İHTİYACIMIZ VARDI"

Teknik adamlık kariyerinde ilk kupasına uzanan Sivasspor çalıştırıcısı Rıza Çalımbay, "Çok mutluyum. Böyle bir şeye çok ihtiyacımız vardı ve büyük hedeflerden bir tanesiydi, başardık. İki sezondan beri Avrupa'ya gidiyoruz, bu sezon da yine gideceğiz" derken, "Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Hep birlikte beraber çok güzel bir şey yaptık ve ilk kupayı kazandık" sözlerini kullandı. Hoca, "En çok üzüldüğüm şey, iki senedir Avrupa'ya gittik. Bu takımın içinde bir kişi millî takıma gitmez mi? Uğur Çiftçi 50 tane maç oynuyor. Orada Kuntz var, arkadaşım ama bizim takımdan kimse çağrılmadı" siteminde bulundu.

Türkiye Kupası'nda şampiyon Sivasspor


SİVASSPOR KUPASINI ALDI

60. Türkiye Kupası'nı Kayserispor'u uzatmalarda 3-2 mağlup ederek elde eden Sivasspor düzenlenen seremonide Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Düşmez'den kupasını aldı. Kariyerinde ilk kez bu başarıyı yakalayan kırmızı-beyazlılar büyük bir coşku yaşarken, Türkiye Kupası Final maçının futbolcusu ise müsabakayı takip eden basın mensuplarının oylarıyla Kayserispor kalecisi Silviu Lung seçildi.

Türkiye Kupası'nda şampiyon SivassporTürkiye Kupası'nda şampiyon Sivasspor

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...