Bir engel daha var, Milli Takım gruptan nasıl çıkar

Bir engel daha var, Milli Takım gruptan nasıl çıkar

SPOR Haberleri

Ay-yıldızlılar, Estonya ve Hollanda maçlarını kazansa bile 'en kötü ikinci' olmamak için Bulgaristan'ın takılmasını bekleyecek.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde sona yaklaşılırken, 7 grupta liderlik, 9 grupta ise en iyi ikincilik hesapları yapılıyor. Bitime 2 maç kala liderliği garantileyen İtalya ve Hollanda'nın yanı sıra 7 grupta daha zirvede yer alan takımlar adlarını Dünya Kupası'na yazdıracak. Brezilya bileti alacak son 4 takım ise en iyi 8 grup ikincisi arasında oynanacak play-off sonrası belli olacak.İkinci nasıl belirlenecek?
Avrupa Elemeleri'nde 9 grup 6'şar, bir grup ise 5 takımdan oluşuyor. Son maçların ardından 6'şar takımın yer aldığı gruplarda, ikincilerin sonuncudan aldığı puanlar ile elde ettikleri averajlar silinecek ve en iyi puana sahip 8 takım belirlenecek. Puan eşitliği halinde önce genel averaja ardından atılan gol sayısına bakılacak.
Millilerin hesabı karışık
Bitime 2 maç kala Macaristan'ın 1 puan gerisinde yer alan Milli Takım'ın grubunu ikinci bitireceği varsayılarak yapılan hesaplamada ay-yıldızlılara iki maçta alacağı 6 puan yetmeyebilir. Puanını 19'a çıkaracak olan Türkiye, Andorra'dan aldığı 6 puan ve +7 averajın silinmesiyle, en iyi ikinciler kategorisinde 13 puanla ve pek de iyi olmayan bir averaja sahip olacak. Millilerin bu hesapların dışında kalabilmesi için Estonya deplasmanında sadece 3 puanı değil, farklı galibiyeti de hedeflemesi gerekiyor.
En kötü ikinci adayları
5 grupta ikinci sırada yer alacak takımlar en kötü ikinci olmamayı hemen hemen garantiledi. A Grubu'nda Belçika veya Hırvatistan, C Grubu'nun muhtemel ikincisi İsveç, F Grubu'nda Portekiz, G Grubu'nda Bosna Hersek, H Grubu'nda Yunanistan, I Grubu'nda Fransa adlarını play-off'a yazdıracak ilk 5 takım gibi görünüyor. Kalan 4 grup içinde en kötü ikincilik unvanına en yakın takım ise B Grubu'nda yer alan Bulgaristan gibi görünüyor. Son iki maça 13 puanla giren Bulgaristan'ın Ermenistan deplasmanı ve iç sahadaki Çek Cumhuriyeti karşılaşmalarından 6 puanla ayrılmasının zor olduğunu düşünürsek, bu durumda en kötü ikinci B Grubu'ndan çıkacak. Milli Takımımızın yer aldığı D Grubu da en kötü ikinciyi çıkarabilir.
Play-off'ta zorlu rakipler
Bütün bu hesaplar lehimize gelişip Milli Takımımız ikinci olursa bu defa da play-off'ta zorlu rakiplerle eşleşeceğiz. 21 Ekim'de çekilecek play-off kurasında 8 takım içinde Ekim ayı FIFA Dünya Sıralaması'nda en iyi puana sahip 4 ülke seri başı olacak. Play-off kurasına seri başı olmayan ekipler arasında girecek olan ay-yıldızlıların muhtemel rakipleri arasında Portekiz, Hırvatistan, Yunanistan veya Bosna Hersek ile grubunu ikinci sırada tamamlaması durumunda İngiltere yer alacak. İngilizlerin play-off oynamaması durumunda ise Fransa da muhtemel rakiplerimizden. TURGAY SAKARYA - ARAŞTIRMA


nbsp;Bir engel daha var, Milli Takım gruptan nasıl çıkar

GRUP İKİNCİLERİNİN KALAN MAÇLARI:
Yunanistan:Slovakya, Lihtenştayn (Lihtenştayn'ı 1-0 yendi)
Portekiz:İsrail, Lüksemburg (Azerbaycan'ı 2-0 ve 3-0 yendi)
İsveç:Avusturya, Almanya (Faroe Adaları'nı 2-0 ve 2-1 yendi)
Hırvatistan:Belçika, İskoçya (D) (Galler'i 2-1, 2-0 yendi)
Ukrayna:Polonya, San Marino (D) (San Marino'yu 9-0 yendi)
Bulgaristan:Ermenistan (D), ÇekCumhuriyeti (Malta'yı 2-1 ve 6-0 yendi)
İzlanda:Kıbrıs, Norveç (D) (Kıbrıs'a 1-0 yenildi)
Türkiye:Estonya (D), Hollanda (Andorra'yı 2-0 ve 5-0 yendi)
Not: Parantez içindeki takımlar grup sonuncusu

nbsp;Bir engel daha var, Milli Takım gruptan nasıl çıkar

MİLLİ TAKIM ESTONYA'DA
Ayağının tozuyla idmana
Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 9. maçında Estonya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı dün Tallinn'e gitti. Millileri havalimanında karşılayan az sayıdaki Türk öğrenci grubu ay-yıldızlıları coşkuyla destekledi. Türk futbolseverler futbolcularla bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. Milliler akşam ise Kadrioru Stadı'nda hafif bir antrenman yaptı. Kaleciler ayrı çalıştırıldı. Ay-yıldızlı ekibimiz bugün 19.00'da karşılaşmanın oynanacağı A Le Coq Arena'da yapacağı idmanla Estonya hazırlıklarını tamamlayacak. nbsp;

Hollanda ile önce U19 oynuyor
nbsp;U19 Milli Takımı, hazırlık maçında bugün Hollanda ile karşılaşacak. İstanbul'da Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak karşılaşma Mimar Yahya Baş Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak. Ay-yıldızlılar 13 Ekim'de Olimpiyat Stadı'nda, Hollanda ile ikinci bir maç daha oynayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...