Dünyanın en çok satan üreticisi artık Toyota değil, Volkswagen

Düzenleyen:
Dünyanın en çok satan üreticisi artık Toyota değil, Volkswagen

T-Otomobil Haberleri

Endüstri uzmanları ve analistler, geçtiğimiz yılın ekim ayında Volkswagen'in 2016 yılının en çok satan otomobil markası olabileceğini öngörmüştü. Alman üretici, tahmin edildiği üzere, son 12 aydaki satış rakamlarında son dört yılın lideri Toyota'yı geride bırakmayı başardı.

Volkswagen Grubu otomobil, pick-up ve otobüs satışlarında bir önceki yıla göre %3.8 gelişim göstererek 2016'da satış rakamını 10.3 milyon araca çıkardı. Lexus, Daihatsu ve Hino markalarının sahibi olan Toyota ise, 2015'e göre %0.2'lik bir artış ile 2016'yı 10.2 milyon adet satışla kapattı.

Alman otomotiv devinin Dieselgate skandalına rağmen bunu başarmasının arkasındaki en kilit nokta olarak Çin pazarı gösteriliyor. Volkswagen, vergi indirimi sayesinde Çin satışlarını Toyota'ya oranla daha fazla arttırmayı başardı. Dahası, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları ve yapmayı planladığı değişiklikler de Japon üreticinin yerel satışlarına yansıdı.

Tokyo merkezli pazar araştırma firması Carnorama'da analist olarak çalışan Ken Miyao, Automotive News'a verdiği demeçte "Trump'ın Toyota için oluşturduğu risk Volkswagen'e olandan daha fazla zira Alman üreticinin A.B.D. pazarındaki varlığı Japon rakibinden daha az. Toyota, Meksika'da yeni bir fabrika kurmak için yatırım yaptı. Trump'ın planları dolayısıyla Japon marka biraz sıkıntıya girecektir." şeklinde konuştu.

Toyota'nın A.B.D. satışları, Camry'ye karşı olan talebin azalması nedeniyle düşüş gösterdi. Detroit'te düzenlenen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (NAIAS) örtüleri kaldırılan yeni Camry, yaz aylarında piyasaya giriş yaparak Japon üreticinin Amerika'daki konumunu iyileştirmeye çalışacak.

Commerzbank'ta analist olan Sascha Gommel ise "A.B.D. pazarındaki gelişim, Toyota'nın Volkswagen'e karşı konumunda belirleyici olacak. Eğer Çin ve Avrupa pazarlarındaki başarı devam eder ve A.B.D.'de beklediğimiz düşüş sürerse Toyota, 2017'de de  Volkswagen'in gerisinde kalacaktır." dedi.

Kaynak: http://tr.motor1.com

Motor1.com Türkiye

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...