4x4 otomobili üretti, zafer üstüne zafer kazandı

Düzenleyen:
4x4 otomobili üretti, zafer üstüne zafer kazandı

T-Otomobil Haberleri

Alman üreticinin quattro modelleri özellikle ABD, Kanada, Rusya ve Orta Doğu pazarlarında oldukça fazla satıyor.

Kar ve buz dahil olmak üzere her türlü yol koşulunda güvenli sürüş sağlayan quattro teknolojili 8 milyonuncu otomobil, Audi’nin Meksika’da bulunan San Jose Chiapa Üretim Merkezi’nde banttan indirildi. 6 milyonuncu quattro ise 2014 Temmuz ayında Almanya’daki Ingolstadt Fabrikası’nda üretmişti.

‘quattro’ teknolojisini bugün 100’den fazla modelde kullanan Audi, Q7, A4 allroad quattro, A6 allroad quattro, A8, R8 ve tüm S ve RS modellerinde standart olarak sunuyor. Diğer modellerde ise bu özellik opsiyonel sunuluyor. 2015 yılında, dünya çapındaki Audi müşterilerinin yüzde 44’ü, quattro çekişi tercih ederken, bugün Audi Q5, 262.000 adetlik satışla listenin zirvesinde. Alman markasının quattro modelleri özellikle ABD, Kanada, Rusya ile Orta Doğu pazarlarında yüksek satış rakamlarına ulaşıyor.

4x4 otomobili üretti, zafer üstüne zafer kazandı

quattro’nun zaferi

Audi, 1980 yılında Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Ur-quattro sistemini tanıttığında, o yıllarda henüz seri üretime uygun, dört çekişli otomobiller yaygınlaşmamıştı. Otomotiv dünyasında çok konuşulan bu sistemin gereksiz olduğunu düşünenler bile vardı. Fakat quattro teknolojisi Audi’ye motor sporlarında da arka arkaya büyük zaferler kazandırınca işin rengi değişti.

4x4 otomobili üretti, zafer üstüne zafer kazandı

Audinin listesinde dört Dünya Ralli Şampiyonluğu, ABD’nin ünlü Pikes Peak Hill Climb yarışında altı zafer, bir ABD TransAm birinciliği, iki DTM birinciliği, 11 ulusal Super Touring Car Şampiyonluğu ve bir Touring Car Dünya Kupası bulunuyor. Kasım ayı sonlarında FIA Dünya Rallycross Şampiyonası’nda Audi S1 EKS RX quattro ile Driver World Champion ve Team World Champion unvanlarını kazanan Mattias Ekström ve özel rallycross ekibi EKS’nin bu başarıları ise, quattro teknolojisinin en yeni zaferi. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...