Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lüks araç tutkusu 2016’da frene bastı

Düzenleyen:
Lüks araç tutkusu 2016’da frene bastı

T-Otomobil Haberleri

Zor geçen 2016’da ikinci el ultra lüks araç satışları yüzde 35 düştü. S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak ‘’Klasikler kazandırmaya devam ediyor’’ dedi.

Hem küresel ekonomide hem de ülkemizde yaşanan durgunluk lüks otomobil satışlarını da etkiledi. 2016 yılında ikinci el pazarında toplam 4,4 milyon adet satış gerçekleşmişti. Lüks sınıfta ise önceki yıla oranla ciddi bir düşüş kaydedildi. Hafta içi otomobil basını ile bir araya gelen S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak, geçtiğimiz yıl Türkiye’de toplam lüks araç satışlarının 5.021 adet olarak gerçekleştiğini ifade ederek şunları söyledi: Bu rakamı geçtiğimiz yılla kıyasladığımızda yüzde 35’lik düşüş gözlemliyoruz. Bir adım daha ötesinde F segmentinde ‘3 litre üzeri’ araç satışını filtrelediğimizde ise söz konusu rakam 2 bin 800’e kadar düşüyor. Söyle diyebiliriz, S&S Motors olarak 2 bin 800 araçlık ‘0’ satış potansiyeli olan bir pazarda ikinci el araç satıyoruz. Biz de en kuvvetli olduğumuz alanda artık yeni araç temin edilemez tehdidiyle karşı karşıya kalıyoruz.
Albayrak şöyle devam etti: Lüks otomobil üreticisi diye adlandırdığımız markaların çoğu artık orta segmentte söz sahibi ve pazarın dinamikleri sebebiyle ufak hacimli motorlara yöneldiler. Yani ağırlıklı satışları 1,6 litre hacimli modeller oldu. F segmenti araçlar 3 litre ve üstü motor hacimlerine sahip. Bizim en çok sattığımız araçların başında yüzde 24 payla Mercedes geliyor. Hemen ardından yüzde 17 ile BMW, yüzde 14 ile Land Rover takip ediyor.  
En iyi yatırım klasik oto
S&S Motors olarak klasik otomobillerde de söz sahibiyiz. Bizim için müşterilerimize tavsiye ettiğimiz önemli bir yatırım aracı. Dünyanın gerçekten hangi kriterleriyle bakarsanız bakın en çok para kazandıran yatırım aracı klasik otomobillerdir. Klasik otomobille çok alakası olmayan ya da tecrübesi olmayan müşterilerimizi uluslararası anlamda bir yatırım aracı olarak motive ettik. Bu yaklaşımla ayda ortalama 2 klasik otomobil satmaya başladık. 

Instagram üzerinden araç satıyoruz

“S&S Motors olarak satış stratejimizi dijital çağa uyduruyoruz, sadece internet sitemiz ve aracı siteler değil, insanların bol vakit geçirdiği Instagram’dan bile araç satışı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Türkiye’de ilk defa web sitemizden kredi kartıyla araç satışı ve ‘online pazarlık’ uygulaması başlattık.’’

Ferhat Albayrak: Gelecek elektriklilerde 

S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak, Opel’in 2,4 milyar dolara PSA Grubu’na satışını hatırlatarak şunları söyledi: Opel 1899’de kurulmuş, 1,3 milyon araç üreten 5 fabrikası olan ve ürün gamını güncellemiş ve önümüzdeki döneme de güncel bir şekilde gelen marka. İki sene önce başka bir markayı mercek altına almıştım. Adı Mobileye... Bu firma Tesla ve silah sanayine kamera ve bu kameralara software üreten bir firma. Elektrikli otomobil dediğimiz aslında otonom sürüşlü paralel giden bir konu. Bu firma Tesla ile Tesla’nın otopilot sistemlerini yapan üçüncü parti bir firmaydı. İşte geçen günlerde bu Mobileye şirketi, Intel’e 15 milyar dolara satıldı! Bu işin boyutunu gözler önüne seriyor. Bir tarafta 118 yıllık bir şirket, bir tarafta ise sadece 10 yıllık bir şirket. Ben Mobileye’ın en az 30 milyar dolar edeceğine inanıyordum. Çünkü bundan 10 sene sonra otonom işi vazgeçilmez olduğunda gideceğiniz başka bir yer yok. Sonuç olarak otomotiv sektörü büyük bir değişime gebe, bunun farkındayız. Gelecek değişecek, biz de bu işin satış yönünde liderliğini yapmaya çalışacağız.  

 

 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...