HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ferrari PPG’nin boya teknolojilerini kullanıyor

Düzenleyen: /
Ferrari PPG’nin boya teknolojilerini kullanıyor
Ferrari, Haber

T-Otomobil Haberleri

​Yaklaşık 30 yıldır Ferrari markasına renk üreten PPG, 2007 yılından bu yana ise Ferrari için yeni üç katmanlı renkler de geliştiriyor. PPG’nin oluşturduğu farklı parlaklık etkilerine sahip yeni su bazlı renkler, Ferrari’nin efsanevi kırmızı renginin dışında beyaz, siyah, gri, sarı ve mavi renkleri de otomobil severlere en iyi şekilde sunmasını sağlıyor. Dünyanın diğer lider otomobil markalarıyla da iş birliğini sürdüren PPG, şu anda Avrupa ve Kuzey Amerika'da üretilen her üç otomobilden ikisine teknolojisi ve renk bilgisi ile hizmet veriyor.

Ferrari markası için renk teknolojisini geliştirmeye Quattordio'da bulunan tesisinde başlayan PPG, ilk kez 1996 yılında Ferrari 355 TB Rosso Corsa modeline kaplama yaptı. Daha sonra Ferrari için %100 alüminyumdan yapılan ve otomobilin gövdesinde kullanılan organik ön-işlem ürünü NUPAL’ı geliştiren PPG, Ferrari ile olan işbirliğinin başlarında iki katmanlı, yaş üstü yaş olarak kullanılan, solvent bazlı ve şeffaf bir kaplama teknolojisi daha geliştirildi. Bu teknolojide renk, manuel olarak uygulanırken, son kat ise otomatik olarak püskürtülüyordu. 2007 yılından itibaren ise üç katmanlı yeni teknolojisini Ferrari’yle buluşturan PPG, markaya efsanevi kırmızı renginin dışında beyaz, siyah, gri, sarı ve mavi renkleri sunmaya başladı. PPG, günümüzde ise ürünlerinin çevresel etkisini azaltmak amacıyla sürdürülebilirliğe odaklanan Ferrari’ye su bazlı teknolojiler sunmaya devam ediyor. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...