Ford, kendi rekorlarını kırmaya hazırlanıyor

Düzenleyen:
Ford, kendi rekorlarını  kırmaya hazırlanıyor

T-Otomobil Haberleri

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün “Özellikle Avrupa'dan gelen siparişler çok hızlandı, ka-pasiteyi artırmak için yeni yatırım hazırlığındayız" diye konuştu

Düzenledikleri basın toplantısında şirketin ilk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün “İşler çok iyi gidiyor. Yıl sonunda kendi rekorumuzu kıracağız. Kapasite problemi yaşıyoruz. Yeni yatırım gündemde” dedi. Avrupa’dan gelen siparişlere yetişemediklerini belirterek, ilk çeyrekte binek araçta daralma olsa da ticari segmentinde işlerin hızlandığını söyledi. Yenigün şöyle devam etti: Ford Otosan olarak, yıl sonurekor hedeflerimiz hem üretim hem de ihracat için geçerli. Türkiye ihracat şampiyonluğumuzu da devam ettireceğiz. Ford’un Avrupa’da ticari araç pazarındaki birinciliği devam ediyor ve Avrupa’dan gelen talepte ciddi bir artış var. Kapasite artışı gündemimizde, çalışmalarımız da bu yönde. Ford'un Avrupa pazarındaki birinciliği yeni ürünlerle birlikte önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi görünüyor.
1 milyona ulaşacağız 
2017 yılı için sektörün olumlu bir şekilde ilerlediğini belirten Yenigün, yıl sonunda 1 milyonluk tempoya ulaşılacağına inandıklarını ve işlerin kalan 3 çeyrekte hızlanacağına inandıklarını söyledi. Türkiye’de 1-1,5 milyon üretim bandı olduğunu hatırlatan Yenigün, “Türkiye’de hâlâ kişi başına düşen araç sayısı çok düşük. Yurt dışı ile kıyasladığımızda bu oranlar çok düşük. Bildiğiniz gibi önemli bir referandum sürecini geride bıraktık, netice çıktığı için artık bekleme sürecinin son bulanacağını, pazarın yükseleceğini, olumlu bir artış yaşanacağını öngörüyoruz. 2017 için iyimser bakış açımızı koruyoruz" dedi. 
ABD’ye 125 milyon $’lık parça 
Ford’un Kuzey Amerika’da ürettiği büyük Transit’in parçalarını Türkiye'de ürettiklerini hatırlatan Yenigün, 2017'de bu işlerini geliştireceklerine vurgu yaparak, söyle konuştu: Türkiye’de üretilen parça kalite, verimlilik ve maliyetleri süreklilik açısından önemli. Buradan ABD'ye 745 farklı parça gönderiyoruz ve aradaki uzaklığa rağmen oradaki fabrikanın iş süreçlerini etkilemeden verimlilik sağlayabiliyoruz. 2016 yılında ABD’ye gönderilen parçalardan yaklaşık 125 milyon dolar gelir elde ettik. 2017 yılında bu rakamları büyütmek için çaba göstereceğiz.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...