Fiat Egea ihracat rekoruna koşuyor

Düzenleyen:
Fiat Egea ihracat rekoruna koşuyor

T-Otomobil Haberleri

TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu üretim başlangıcından 2017 Temmuz ayına kadar 200 bin FIAT Egea ihraç ettiklerini açıkladı.

Ali Çelik  İstanbul
Türkiye’nin 3. büyük sanayi kuruluşu TOFAŞ, Avrupa ülkelerinde başarılı satış adetlerine ulaşan FIAT Egea ailesi ile ihracat atağını sürdürüyor. 2016 yılında Türkiye otomotiv sektörünün üretim ve ihracat şampiyonu olan kuruluş, 1 milyar doları aşan yatırımla başlattığı Egea projesini küresel nitelikli bir başarı hikayesine dönüştürmeyi başardı. İlk tanıtıldığı günden itibaren ülkemizde ve yurtdışı pazarlarda büyük ilgi gören Egea, iç pazarın haricinde ilk etapta İtalya, Fransa, Almanya, İspanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerine ihraç edilmeye başlamıştı. 
47 ülkede satılıyor
Kademeli olarak ihracat yapılan ülke sayısının arttığını belirten TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, çok farklı noktalara Egea gönderdiklerini dile getirerek “TOFAŞ’ta geliştirerek üretilen Bursalı Egea’nın kısa sürede ulaştığı başarı, bizlere ne kadar isabetli bir karar aldığımızı gösterdi. Pazara sunduğumuz günden bu yana, küresel anlamda sürekli artan talebe cevap verebilmek için üretimimizi artırdık. Bugün model ailemizi Ortadoğu’ya da, Güney Afrika’ya da Almanya, Fransa hatta İzlanda’ya da gönderiyoruz. TOFAŞ mühendislerinin ve işçilerinin imzasını taşıyan Egea, bugün 47 ayrı ülkeye Bursa fabrikamızdan gönderiliyor. Temmuz 2017 itibarıyla 200 bininci aracımızı ihraç etmenin haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Eroldu, Hatchback ve Station Wagon modellerinin devreye girmesiyle Egea ihracatının 2017 yılının ilk 6 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdiğini de vurguladı.
Hedef 300 bin 
Cengiz Eroldu, TOFAŞ’ın 2017 hedefleri için şunları söyledi: Özellikle iki yıldan bu yana gerçekleştirdiği atılımlar TOFAŞ’ın başarı hikâyesinden çok Türkiye’nin başarı hikâyesine dönüştü. TOFAŞ, Egea Projesi’nin etkisiyle 2016 yılında üretim ve ihracat rakamlarını yıl boyunca artırmayı başardı. Bu yılın sonunda ihracat rakamlarımızda geçen yıla oranla önemli bir artış bekliyoruz. TOFAŞ olarak 2017 yılını yaklaşık olarak 300 bin adedin üzerinde ihracatla tamamlamayı hedefliyoruz.” 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...