Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

5008 kendi sınıfında referans olmak istiyor

Düzenleyen:
5008 kendi sınıfında referans olmak istiyor

T-Otomobil Haberleri

Fransız üretici Peugeot’nun yeni 5008 modeli standart üç sıra koltuk ve 7 kişilik hacimle dikkat çekiyor. 153 bin 900 TL’lik etiketle eylül ayında satışa sunulacak model için 2017’de 3 bin adetlik satış hedefi var.

ALİ ÇELİK İstanbul

Yakın tarihte Opel markasını bünyesine katan PSA Grup, bu sayede Avrupa’nın 2. büyük otomobil üreticisi konumuna geldi. Yılın ilk yarısında Türkiye’de daralan pazara rağmen satışlarını arttırmayı başaran Peugeot, SUV serisini de yeni tanıttığı 5008 ile tamamladı. MPV sınıfından, geçirdiği büyük değişimle SUV sınıfına transfer olan 5008, en alt donanımdan en üst versiyona kadar 7 koltuklu olarak yollara çıkacak. 3008 modelinin tasarım felsefesini koruyan araç, iç mekânda da Peugeot i-Cockpit uygulamasına devam ediyor. Kompakt boyutlara sahip direksiyon simidi, konsola entegre 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran ve 12,3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge paneli öne çıkan özelliklerden. 5008, 780 litrelik bagaj hacmiyle sınıfının en yüksek alanını sunuyor. Benzinli PureTech ve Dizel BlueHDi motor seçeneklerine sahip 5008, PureTech 130 HP EAT6 tam otomatik benzinli, 1.6 THP 165 HP EAT6 tam otomatik benzinli, 1.6 BlueHDi 120 HP EAT6 tam otomatik dizel ve 2.0 BlueHDi 180 HP EAT6 tam otomatik dizel ünitelere yer veriyor. Araç, dört farklı donanım seviyesiyle üretiliyor. Active ve Allure temel donanım paketleri yanı sıra markanın son birkaç yıldır sürdürmekte olduğu üst gam stratejisini en iyi şekilde karşılayan GT Line ve GT versiyonları seçenekler arasında yer alıyor. 

Kalite algısını yükseltiyor

Yeni SUV Peugeot 5008, yatay ve uzun motor kaputu, dik ve yüksek burun tasarımı, şişkin çamurluklar ve yüksek omuz çizgisine sahip. Profilden güçlü ve dinamik bir görünüm sergileyen araç, önde geniş radyatör ızgarası ve krom yüzeyiyle dikkat çekiyor. Parlak siyah şeridi ve ‘aslan pençesi’ formundaki LED arka stop lambaları ile karakteristik Peugeot SUV imzasını ortaya koyan 5008, 3008 modelinden 19 cm daha uzun. Geniş bir iç hacme sahip aracın arka koltuklarında 60 mm’den daha fazla bir diz mesafesi sunarken omuz mesafesinde 11 mm baş mesafesi ise 21mm’lik iyileştirme var. 

Güvenlikten taviz vermiyor

Yeni SUV Peugeot 5008’de yokuş iniş desteği, ileri çekiş kontrolü, aktif durdurma freni, güvenli takip uyarısı, aktif şerit sistemi, yorgunluk tespit ve dikkatsizlik algılama, akıllı far, hız levhası okuma, adaptif hız kontrolu, kör nokta, park assist ve 360° görüş kamerası gibi güncel teknolojik güvenlik sistemleri kullanılıyor. 

Orta Doğu’nun merkezi İstanbul oldu 

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet yaptığı açıklamada şirketin globalde Afrika ve Orta Doğu pazarlarına odaklandığını ve bu pazarlarda farklı iş modelleri ile çalışmaya başladıklarını ifade ederek “Bu pazarları artık bölgesel merkezlerle destekleyeceğiz. Örneğin Fas bu pazarlar için bölgesel merkezlerden biri. İstanbul’da bölgesel merkezlerden biri olarak seçildi ve Peugeot, bunun için Türk ve bir Fransızlardan oluşan bir ekip kurdu. İran ve Filistin gibi ülkelere artık Türkiye'den de destek verilecek” dedi. 

SUV’da iddialıyız

Peugeot Pazarlama ve Halkla İlişkiler Direktörü Mehmet Akın, markanın kalite algısının çok yükseldiğini ifade ederek Almanya’da araç başına arıza oranı listesinde 2. sıraya yükseldiklerini belirterek “Bu Peugeot’nun işini ne kadar iyi yaptığını gösteren enstrümanlardan biri, yeni 3008 modelimizle bir yıl içinde 28 ulusal ödül aldık. Ayrıca ‘Car Of The Year’ yılın otomobili ve ‘REDDOT’ tasarım ödüllerinin sahibi olduk ve ülkemizde 5 bin adetlik bir satış yakaladık. Şimdi satışa yeni sunduğumuz 5008 modelimizde gerek teknolojisi gerekse sınıfındaki iddialı bagaj ve iç hacim ölçüleri ile oldukça iddialıyız. Bu yıl içinde 3 bin adetlik bir satış hedefimiz var. Fiyatlarımız ve kalitemizle müşterilerimizi memnunu etmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...