OİB’ten yenilikçi projelere ödül

OİB’ten yenilikçi projelere ödül

T-Otomobil Haberleri

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) düzenlediği 7. AR-GE Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışmasında toplam 10 firmaya 210 bin TL ödül dağıtıldı.

AR-GE Proje Pazarı’nda birinciliğe zeytin çekirdeğinden doğada kaybolan ve antimikrobiyal biyoplastik granül üreten projesiyle Duygu Yılmaz ve ekibi layık görüldü. Komponent Tasarım Yarışması’nda ise birinciler; araçlardaki aerodinamik kayıpları azaltan projesiyle Emre Akgül ve Emre Uygun ile karbon emisyonunu düşüren projesiyle Özyeğin Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Özgür Ertunç ve ekibi oldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “Önümüzdeki günlerde Türkiye, elektrikli araçların kullanacağı batarya teknolojileriyle ilgili çok önemli yatırımların imzasını atacak” dedi. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu ise “2030’da araçların yüzde 30’u sürücüsüz olacak. Yeni ekosistemde bağlı araçlar, iletişim, büyük veri çok önemli. Türk otomotiv endüstrisi bu dönüşümün bir parçası olmalı” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...