HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ülkemizde yılın otomıbili: Hyundai IONIQ Hybrid

Düzenleyen: /
Ülkemizde yılın otomıbili: Hyundai IONIQ Hybrid
Hyundai IONIQ Hybrid, Haber

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 3’üncü defa düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasında 7 finalist arasında sıyrılan Hyundai IONIQ Hybrid, toplam 3820 puanla rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Modellerin tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı gibi kriterlerle kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, OGD üyesi 76 otomotiv gazetecisi oy kullandı. IONIQ Hybrid; toplamda 23 aday otomobilden ikinci tur oylamada BMW 5 Serisi, Ford Fiesta, Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Volkswagen Polo ve Volvo XC60 modelleri ile karşı karşıya kalmıştı. Ödül töreninde ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayanları onurlandırmayı planlayan OGD, bu yılki özel jüri ödüllerini Türkiye’de 50’nci yılını kutlayan TOFAŞ ve Mercedes-Benz Türkiye’ye verdi.

Hangi otomobil kaç puan aldı?
Hyundai IONIQ     3820
Peugeot 5008    3340
Skoda Kodiaq    2980
BMW 5 Serisi     2340
Volkswagen Polo    2260
Volvo XC60    2260
Ford Fiesta    2000

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...