Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerli otomobilin bütün aşamalarında olacağız

Yerli otomobilin bütün aşamalarında olacağız

T-Otomobil Haberleri

Yerli otomobil Türkiye’de üretim yapan yabancı firmaların da iştahını kabartıyor.

Ali Çelik İSTANBUL

Bosch’un tüm teknolojilerini yerli otonun hizmetine sunacaklarını kaydeden Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young “Bosch, dünyanın en büyük otomotiv yan sanayii firması. Geldiğimiz noktada ciromuzun yüzde 60’ı mobilite bölümlerinden geliyor. Dünya çapında 60 markayla çalışıyoruz. Yoldaki bütün araçların içinde Bosch parçaları var. Dolayısıyla Türkiye’de yerli oto bize heyecan veriyor. Bu anlamda biz gerek tasarımda gerek ürün verme konusunda gerekse devreye alma, prototip çalışmaları konusunda tüm süreçte var olacağımızı öngörüyorum” diye konuştu.
Öte yandan Türkiye’de 2017 mali yılını 15,5 milyar TL ciroyla kapatan teknoloji devi Bosch, bu rakamla cirosunu yüzde 32 oranında artırdı ve istikrarlı büyümesini sürdürdü. 2017’de Türkiye’de 700 milyon TL yatırım yaptıklarını kaydeden Young, 2018’de yatırının devam edeceğini belirtti. Young, AR-GE’nin büyümede itici bir güce sahip olduğunu, Türkiye’de toplam 200 milyon TL’ye yaklaşan ve 700 personel istihdam etikleri bir AR-GE merkezi bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, CEO’yu bugün açıklıyor
2021 yılında piyasaya çıkacak olan yerli otomobilde detaylar netleşiyor. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak yerli otonun CEO’luk koltuğu için Bosch Yenileme Pazarı Kıdemli Başkan Yardımcısı Gürcan Karakaş’ın adı öne çıkıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil CEO’sunu belirlediklerini belirterek, “İsmi benim değil Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması daha doğru olur. Sayın Cumhurbaşkanımız ismi açıklayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız bir televizyon kanlında vereceği röportajda bu konuları cevaplayacak” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...