2. el piyasası yüzleri güldürdü

2. el piyasası yüzleri güldürdü

T-Otomobil Haberleri

2018'in 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre binek otomobil pazarı yüzde 24 daralırken eylül ayında yüzde 67 küçülme oranı ile yılın en düşük seviyelerini gördü.

2. el otomobil satışlarında ocak-ağustos dönemine bakıldığında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 büyüme kaydedildi ve 3 milyon 709 bin 763 adet olarak gerçekleşti. Konuyu değerlendiren Otoshops Genel Müdürü Murat Aydın, otomotiv sektöründe 2. el pazarının öneminin arttığını belirterek  “Sıfır araç fiyatlarını doğrudan etkileyen döviz kur artışlarının 2.el otomobil fiyatlarına etkisi çok sınırlı kaldı. Sıfır araç ve ikinci el araç fiyatları arasındaki makas açıldı. 2018 yılının son çeyreğinde bu yüksek fiyat makası sebebiyle tüketiciler için ikinci el araç almak çok daha ekonomik ve mantıklı olacaktır. Bu sebeple makasın çok açık olduğu bu dönemde talebin 2. ele kaymasını bekliyoruz” dedi.

Otoshops önemli bir oyuncu
Kurumsal 2.el otomobil pazarının önemli bir oyuncusu olduklarını sözlerine ekleyen Murat Aydın “Türkiye genelinde 15 ilde, 21 satış noktası ile hizmet vermekteyiz. Yapılanma çalışmalarımız 2018 yılında da durmaksızın devam ediyor.  Kriterlerimize uygun bayileri seçmek için dikkatle değerlendiriyoruz. Otoshops’un büyüme hedefleri doğrultusunda yeni bayilik vereceğimiz öncelikli iller İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Gaziantep, Manisa, Balıkesir, Muğla, Eskişehir, Aydın, Kahramanmaraş ve Trabzon olup Türkiye çapında bütün lokasyonlardan gelen talepleri değerlendirmeye alıyoruz” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...