Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Destek gelirse 2020’de toparlarız'

'Destek gelirse  2020’de toparlarız'

T-Otomobil Haberleri

Bu yılının ilk dokuz aylık dönemini değerlendiren Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, yıl başında %15’lik bir daralma beklediklerini ancak döviz kurlarında yaşanan artışlarla birlikte kredi faizlerindeki anormal yükselişlerin pazarı hızlı bir şekilde daralttığını belirterek, 2019 yılında sadece binek otomobil pazarında 250-300 binli adetlerin konuşulabileceğini dile getirdi.

ALİ ÇELİK

Karaarslan şöyle devam etti: Senenin ilk yarısında 2017’den kalan yüksek stokların satışıyla pazarda gözle görülür düşüş olmadı. Hemen ardından bir takım ekonomik indikatörlerdeki gelişmelere tepkimiz çok sınırlı olunca, kurların ani artışıyla birlikte kredi faizlerindeki anormal yükselişler pazarı çok hızlı bir şekilde düşürdü. Bu durumun yılsonuna kadar süreceğini görebiliyoruz. Ben meslek hayatımda hiç olumsuz olmadım ancak gerçekçi olmamız gerektiğinin de farkındayız. Beklentimiz, 2020 yılında da benzer bir durumla karşı karşıya kalabileceğimizin bilinciyle, bir takım önlemlerin hızlıca alınmasıdır. Böylece, 2020’nin son çeyreğinden itibaren pazarın iyileşmeye başlayacağını ön görebiliriz.

Suzuki’den sürpriz
Yeni Swift ve Jimny için kasım ayını işaret eden Karaarslan “Bu yıldan itibaren farklı kesimden kullanıcılarla birlikte, farklı segmentlerden de pay alacağız. Bu senenin son 2 ayında Suzuki showroom’larına ekstra heyecan katarak daha çok otomobilsevere ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...