Filo kiralama TL’ye dönüşten memnun

Filo kiralama TL’ye dönüşten memnun

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv sektörünün yapı taşları arasında önemli yeri olan kiralama sektörü için sözleşmelerinde “Türk lirası zorunluluğu” getirilmişti.

ALİ ÇELİK

Düzenlemeyi çok olumlu bir gelişme olarak nitelendiren sektör devlerinden Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, konuyla ilgili şunları söyledi: Yeni uygulama filo kiralama sektörünün önünü açacak niteliklerde. Türk lirası ile yapılacak uzun vadeli sözleşmeler döviz kurlarında sürpriz artışlar, kredi faizlerindeki beklenmeyen değişikliklerden etkilenmeyecek ve her kesim için daha sağlıklı ve öngörülebilen bir ortam sağlanmış olacaktır. Kiralama sektörünün paydaşları bundan sonra 3 yıla kadar sağlıklı finansal planlama yapabilecekler. Bu durum sektörümüzü tekrar canlandıracak potansiyel için en önemli ortamı hazırlayacaktır.

Sektör için kredi önemli
Bankaların son birkaç aydır dövizde yaşanan ani değişiklikler çerçevesinde kredilendirme konusunda farklı yaklaşımlar sergilediğini dile getiren Ak “Filo kiralama, bankalar için çok iyi ve büyük bir pazar. Yaşanan tecrübeleri de dikkate alarak sektörümüze yeniden kredi vermelerini bekliyoruz. Hem satın alınan aracın kendisi hem de müşteri ile yapılan kiralama sözleşmelerinden doğacak kira alacağı son derece düzenli bir geri ödeme garantisi oluşturduğundan sektörümüz kredilendirmeye çok uygundur” dedi. Vural Ak sektörde yaşanan sıkıntılar dolayısıyla şirketlerin yeni araç yatırımına gitmediğini ve “0” otomobil satışlarının buna bağlı olarak durumdan etkilendiğini sözlerine ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...