Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektrik motorlu yerli minibüslerimiz Avrupa yollarına çıktı

Elektrik motorlu yerli minibüslerimiz Avrupa yollarına çıktı

T-Otomobil Haberleri

Üretimleri Bursa’da gerçekleştirilen ve geleceğin toplu taşıma aracı olarak parmakla gösterilen Jest Electric Avrupa’dan ilgi görmeye devam ediyor. 210 km şehir içi menzil sunan araç 1 saatte tamamen bataryasını dolduruyor.

ALİ ÇELİK

Karsan’ın BMW ile elektrik motorlu araçlar için gerçekleştirdiği tedarik anlaşmasının ilk ürünü olan Karsan Jest Electric, Avrupa yollarına çıkmaya başladı. Satışa sunulduğu andan itibaren birçok Avrupa ülkesi tarafından ilginin giderek arttığını belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “Özgün boyutları ve üstün pil teknolojisiyle rakiplerinden ayrılan Jest Electric, Avrupalıları taşımaya başladı. İlk olarak Fransa, Almanya, Romanya, Portekiz ve Slovakya yollarına çıkan Jest Electric, son olarak Yunanistan’da da tekerlek döndürmeye başladı. Yakın zamanda, Litvanya’da açılan elektrikli araç ihalesini de kazanarak toplam sipariş adedimizi 35’e kadar çıkardık. Yeni siparişler gelmeye devam ediyor, yeni ihaleler için hazırlanıyoruz. Türkiye’den Avrupa ülkelerine ‘elektrikli’ ihraç etmek ise bizleri ayrıca gururlandırıyor” şeklinde açıklama yaptı.

Geleceğin ulaşım çözümü
Jest Electric’te BMW üretimi elektrikli motor, 170 HP güç ve 290 Nm tork üretirken, tek oranlı şanzımanla iş birliği yapıyor. yine BMW tarafından geliştirilen 44 ve 88 kW-saat’lik bataryalarla tercih edilebilen Jest Electric, 210 km’ye kadar menzil sunarken, geleneksel alternatif akımlı şarj üniteleriyle 8 saatte, hızlı şarj istasyonlarındaysa 1 saatte şarj olabiliyor. Üstelik enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25 oranında kendi kendini de şarj edebiliyor. Yüksek manevra kabiliyetine sahip araç, sunduğu geniş iç mekan, dinamik tasarımı ve tırmanma performansı ve en önemlisi elektrik motoru sayesinde sunduğu sessiz yolculuk konforu ile ile ön plana çıkıyor. Araçta 10,1 inçlik multimedya dokunmatik ekranı, tamamen dijital gösterge paneli, anahtarsız çalıştırma, USB çıkışları ile donatılan ve talebe bağlı olarak Wi-Fi uyumlu altyapı bulunuyor. sağlayan Karsan Jest Electric’te 4 tekerlekte bağımsız olan süspansiyon sistemiyle de konfor disiplininde de binek otomobilleri aratmıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...