'ÖTV'ye rağmen talep yoğun'

'ÖTV'ye rağmen  talep yoğun'

T-Otomobil Haberleri

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt "Gelen talepleri ancak aralık ayında karşılayabileceğiz. Filo müşterilerimizle ise 2021 için anlaşmalar yapıyoruz. Şimdiden gelecek seneyle ilgili 6-7 bin adet sözleşmeli talep var” dedi.

ALİ ÇELİK

Toyota’nın tasarım, teknolojik donanım ve konfor unsurlarıyla dikkat çeken modeli Hilux yenilenerek 252.000 TL’den başlayan tanıtım fiyatları ile satışa sunuldu. Yeni Hilux için düzenlenen online lansmanında konuşma yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, pick-up segmentinin çok rekabetçi bir sınıf olduğuna dikkat çekerek; “Yeni Hilux için 2020 sonuna kadar 1000’e yakın, 2021 yılında ise 3.500-4.000 adetlik satış hedefimiz bulunuyor. Hafif ticari araç segmentinde Hilux ile yer alırken, gelecek yıl da CDV modelimiz olan Proace City’nin ürün gamımıza katılmasıyla hafif ticari araç pazarında iddiamızı güçlendireceğiz” dedi.

STOK PROBLEMİ DEVAM EDİYOR
Pandemi sürecinin ve tedarik sorununa değinen Bozkurt, müşteri talepleri için aralık ayına gün verebildiklerini dile getirerek; “Sektörümüzde satışlar açısından en belirleyici unsur halen kısmen de olsa devam etmekte olan tedarik ve araç stoku sorunu. Toyota olarak istediğimiz kadar aracı alamıyoruz. Pandemi sürecinde duran üretim şu anda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde devam ediyor. Bu durum yılbaşına kadar devam eder gibi görünüyor. Toyota olarak da yeni gelen taleplere ancak aralık ayında araç verebiliyoruz. Filo müşterilerimizle ise 2021 için anlaşmalar yapıyoruz. Filo tarafında şimdiden gelecek seneyle ilgili 6-7 bin adet sözleşmeli talep var. 2020 yılı toplam otomotiv satışlarının seyrini ise bulunurluk belirleyecek. Salgında ikinci dalga yaşanmazsa ve her şey bu şekilde devam ederse yıl sonu toplam satışlar 735-750 bin adetlerde gerçekleşebilir” ifadelerini kullandı.

2021 DE YOĞUN OLACAK...
Bozkurt yılbaşına kadar 'fazla talep, az araç bulunurluğu' konusunun devam edebileceğini söyleyerek; “Hatta gelecek yılın ilk çeyreğini de belki böyle kapatabiliriz gibi görünüyor. Çünkü hâlâ talepte bir hız kesmesi söz konusu değil. Böyle olursa pazarın ÖTV'deki değişimlere rağmen gelecek yıl 700 binleri bulacağı gibi bir fotoğraf önümüze çıkıyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...