Rekabetin sınırını Yeni 208 belirleyecek

Rekabetin sınırını Yeni 208 belirleyecek

T-Otomobil Haberleri

Peş peşe model atakları yapan Peugeot Türkiye, 2020’de yakaladığı %5,7 pazar payı ile markalar sıralamasında beşinciliğe yükseldi. 2021’e hızlı başlayan şirket, şimdi de Yeni 208 modelini tüketicilerle buluşturdu.

ALİ ÇELİK

Türkiye’de son 16 yılın en yüksek satış adedine ulaşan Peugeot, büyük beğeni toplayan SUV ailesi 2008, 3008 ve 5008 modelleri ile 25.960 adetlik rekor satışa imza atarak 2020’de toplam SUV sınıfının lideri olmuştu. Model ataklarına hız kesmeden devam ederken elektrikli versiyonlar için hazırlıklarını hızlandıran marka, Yılın Otomobili ödülünü kazanan (Car Of Year 2020) modeli Yeni 208’i ocak itibarıyla Türkiye’de müşterilerinin beğenisine sundu.
Pandemi nedeni ile ilginç bir tanıtım düzenleyen Peugeot Türkiye ekibi, otomotiv basını ile arabalı vapurda bir araya geldi. Buluşmada önemli açıklamalar yapan Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç virüs dolayısı ile tüm sektörlerde ticaretin ve iş yapış şekillerinin yeniden dizayn edildiğine işaret ederek “Showroomların kapalı kaldığı dönemde dijital platformlar üzerinden müşterilerimize ulaştık. Tüm olumsuzluklara rağmen kendimize ve teşkilatımıza güvendik. Birçok markanın alamayacağı riskleri alarak isabetli bir planlama yaptık, tamamının satılacağını taahhüt ederek yüksek adette ve farklı donanıma sahip otomobilleri Avrupa'dan getirdik. Yürüttüğümüz başarılı süreç neticesinde nisan ayında yüzde 15 pazar payıyla pazar lideri olduk. Şartlara süratle uyum sağlayan bayi teşkilatımız ve tüm stratejik iş ortaklarımız ile bu sonuca ulaştık” dedi.

BİR SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ
2021 yılında, çok olağanüstü bir durum olmadığı sürece, pazarın 2020 yılının üzerinde gerçekleşeceğini ön gördüklerini ileten Anaç “2021 yılının başında Yeni 208 modelimizi Türkiye pazarına sunuyoruz. Ek olarak bildiğiniz gibi Peugeot markası elektrikli otomobiller konusunda çok iddialı. Yurt dışında her modelimizin farklı motor seçenekleri tüketiciler ile buluşuyor. Biz bugüne kadar Türkiye ile ilgili planlarımızı altyapı durumuna göre şekillendireceğimizi söylemiştik ve her geçen gün altyapının geliştiğini görüyoruz. Yapılan araştırma çıktıları da Türk tüketicilerinin elektrikli bir araç tercih edeceklerse seçimlerinin Peugeot olabileceğini gösteriyor. 2021’in ikinci yarısında bir sürpriz yapabiliriz’ dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...