Türkiye, Avrupa için sıçrama tahtası olabilir

Türkiye, Avrupa için sıçrama tahtası olabilir

T-Otomobil Haberleri

14 Otomobil ve ticari araç fabrikası, 6.750 tedarik şirketi ile Avrupa’nın 4. büyük oyuncusu olan otomotiv endüstrimiz “Türk-Alman Otomotiv Sektörlerinin Geleceği” başlıklı konferansta önemli isimleri bir araya getirdi…

ALİ ÇELİK

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ile Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından otomotiv sektöründe Türkiye ve Almanya arasında mevcut iş birliğinin ve yatırım potansiyelinin artırılması amacıyla önemli bir organizasyona imza atıldı. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi desteğiyle Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) Projesi kapsamında iki ülke arasında köprü kurulması amacıyla düzenlenen konferansa iki ülke otomotiv sektöründen çok önemli isimlerle yüzlerce temsilci katıldı.

Türkiye, Avrupa değer zincirlerinin önemli parçası
Konferansın açılışında konuşan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik “Türk otomotiv endüstrimiz, Avrupa'da dördüncü, otobüs üretiminde ön sıralarda, dünya çapında ise çok önemli bir konumda. Avrupa’nın en büyük motorlu araçlar pazarına ev sahipliği yapan Almanya’ya yönelik hedeflerimiz için buluştuğumuz konferans, Alman otomotiv sektöründe çalışan Türk mühendis, yönetici ve sektör temsilcilerine yönelik ortak bir çalışma. İngiltere ve Fransa'da da Türk otomotiv endüstrisinin gücünü anlatacağımız, etkili ve geniş çaplı tanıtımlarımız olacak” dedi. TAYSAD Başkanı Alper Kanca da konferans açılışında yaptığı konuşmada Almanya ile gerçekleşecek yeni iş birlikleri ve yatırım fırsatları üzerinde durdu. Kanca “Türkiye'de son derece iş dostu bir ortama sahibiz. Kalifiye ve motive olmuş çalışanlar ve yöneticiler, düşük enerji fiyatları, çok sayıda satış ve ham madde pazarına erişimi kolaylaştıran mükemmel bir coğrafi konuma sahibiz. Türkiye, Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya için bir sıçrama tahtası olabilir” ifadelerini kullandı.

TOGG bir teknoloji şirketi
Konferansa ana konuşmacı olarak katılan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş açıklamasında “TOGG olarak yeni girdiğimiz bu yolda yüzde 51’lik yerlilik oranını yüzde 68,8’e çıkaracağız. Bizim en önemli hedeflerimizden bir tanesi Türkiye’nin mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak. Üreteceğimiz doğuştan akıllı aracın üretildikten sonra da kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıcı olmasına özen gösteriyoruz” dedi.Karakaş yurtdışında yaşayıp bu projede görev almak isteyenlere kapılarının açık olduğunu belirterek “Mühendislik mesleği açısından ifade ediyorum. Yetkinlik dünyanın her yerinde iş bulmanızı sağlar. Bu nedenle kendinizi bir ülkeyle sınırlandırmayın. Hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir alan varsa, hiç düşünmeden o alanda nerede şans görüyorsanız oraya gidin. Hayalleri büyük olanlar bulunduğu yerden başka yerlere gidebilirler. Hayalleri küçük olanlar bulundukları yerin dışına çıkamazlar” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...