HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Citroën’den iddialı model atağı

Düzenleyen: /
Citroën’den iddialı model atağı
Citroen, Citroen C4 X, Haber

T-Otomobil Haberleri

Fransız üretici, son yıllarda yükseliş grafiğini arttıran SUV sınıfı ile en çok tercih edilen aile otomobili hatchback tasarımını harmanladı. Global tanıtımı İstanbul’da yapılan Yeni C4 X’ün üretimi yıl sonunda start alacak.

ALİ ÇELİK

İkonik Fransız markası Citroën, hatchback ve SUV modellerine alternatif olarak lanse ettiği yeni modeli C4 X ve ë-C4 X’in dünya prömiyerlerini İstanbul’da gerçekleştirdi. Citroën CEO’su Vincent Cobée düzenledikleri basın toplantısında yaptığı açıklamada “Yeni ë-C4 X ve C4 X modelleri Avrupa ve uluslararası pazarlarda satışların artmasına ve markamızın genişleme hedeflerine katkı sağlayacak. Yeni modellerin oluşturacağı fırsatlar için heyecanlıyız. Pek çok müşteri, yüksek hacimli kompakt otomobil sınıfındaki hatchback ve SUV seçeneklere çevreye duyarlı ve zarif bir alternatif istediklerini söyledi. Yeni modelimiz ile söz konusu ihtiyaca cevap veriyoruz. Markamızdan beklediğiniz tüm konfor, teknoloji, güvenlik, ferahlık, çok yönlülüğü bu modelimizde de yansıtmaya çalıştık. Sıfır emisyonlu tamamen elektrikli bir sürüş de sunan özgün Cross tasarımımız bizi rakiplerimiz karşısında her zaman olduğumuz gibi farklı bir noktaya konumlandıracak” ifadelerini kullandı.

Citroën Tasarım Müdürü Pierre Leclercq ise “ë-C4 X ve C4 X, görsel olarak rakiplerinin arasından hemen sıyrılıyor. Önde karakteristik Citroën tasarım felsefesi açıkça görüyorsunuz. Ancak otomobilin çevresindeki siluet çok farklı. Çok daha dinamik ve heyecan verici. Arka koltuk yolcularına ekstra konfor ve büyük bir bagaja gereksinim duyan müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için uzun bir gövde sunuyoruz. Yüksek sürüş pozisyonu otomobilin etrafındaki kaplamalarla birleşerek sportif ve akıcı gibi görünen bir siluet oluşturuyor” dedi. 2022 sonbaharından itibaren yollara çıkması planlanan Yeni C4 X, İspanya'nın Madrid kentindeki Stellantis Villaverde fabrikasında üretilecek. Benzinli motor tarafında uluslararası birçok ödül alan PureTech motoru ile hem manuel hem otomatik seçeneği sunan araç dizel tarafta ise BlueHDi motoru ile EAT8 Otomatik konforunu buluşturuyor. Ayrıca araçta tamamen tam elektrikli bir motor seçeneği de yer alacak. 4,6 Metrelik boyutu ile karşımıza çıkan model, ön camdan arka bagaj kapağına kadar uzanan akıcı tavan çizgisinin altında oldukça geniş bir iç mekan ve 510 litrelik büyük bagaja ev sahipliği yapıyor. Sahip olduğu Citroën Advanced Comfort Programı sayesinde farklı yol ve sürüş pozisyonlarında son derece konforlu sürüş sunabilen araç, bir çok teknolojik güvenlik ve konfor donanımlarında ev sahipliği yapıyor. Markanın iddialı olduğu yenilikçi ve özel Progressive Hydraulic Cushions® süspansiyon sistemi, gelişmiş konfor seviyesiyle sürücü ve beraberindeki yolculara alışılmış otomobillerden farklı bir deneyim yaşatıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...