Hayatımızı mobil değiştiriyor

Hayatımızı mobil değiştiriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Webrazzi Mobil Konferansı'nda mobilin dijital dönüşümdeki etkisi tartışıldı.

Webrazzi'nin İstanbul'da düzenlediği nbsp;Mobil'14 Konferansı'nda mobildeki gelişmeler ve gelecek tahminleri konuşuldu. Konferansta, nesnelerin interneti ve mobilin günlük hayat ile iş yapma süreçlerinde oluşturacağı değişim öne çıktı.TEB Alternatif Kanalları Dağıtım Direktörü Deniz Devrim Cengiz, bankacılıkta internet bankacılığının bir ara dönem olduğunu ve ilerleyen süreçte yerini tamamen mobil bankacılığa bırakacağı öngörüsünde bulundu. Cengiz, "Dijital dönüşümün ana motoru mobil olacak. Mobilin hayatımıza girmesiyle son üç senede internette geçirdiğimiz süre iki katına çıktı" dedi. Kişiselleştirmenin de mobil ile çok daha kolay olduğunu ifade eden Cengiz, "Doğru zamanda, doğru yerde, doğru teklif iddiasının sadece mobille gerçekleştiğini görüyoruz" diye konuştu. Intel Türkiye Ülke Müdürü Burak Aydın da nbsp;şu anda 8 milyar adet olan cihaz sayısının önümüzde dönem içerisinde 50 milyara ulaşacağını söyledi. Aydın, etrafımızda bulunan ve elektrikle çalışan her şeyin akıllanacağını ve birbirleri ile bağlantılı hale geleceklerini ifade etti. Üç ana konunun önümüzdeki nbsp;5 ile 10 yıllık süre içerisinde hemen hemen tüm iş modellerini etkileyeceğini anlatan Aydın, "Nesnelerin interneti, giyilebilir teknolojiler ve makineler arasındaki iletişim geleceği şekillendirecek üç konu" dedi.
Yapılan araştırmaların bu yıl internet kullanımında mobilin PC'leri geride bırakacağını gösterdiğini kaydeden Vodafone Türkiye'nin Bireysel Servisler Direktörü Ömer Kuyucu ise dijital dönüşümün, kullanıcıların bilgiye erişme ve teknoloji kullanma alışkanlıkları ile şekillendiğini söyledi. Türkiye'nin bu süreçte önemli bir misyon üstlenebileceğini de belirten Kuyucu, "Türkiye dijital bağlantılı dünyanın yeni lideri olmalı. Çünkü Türkiye, Batı'dan Doğu'ya hareket eden gelişimin tam ortasında yer alıyor. Mobil veri büyümesinin son derece yüksek olduğu ülkemizde aynı zamanda bilgi teknolojilerine yapılan yatırım gelişmiş olan ülkelere göre daha yüksek" diye konuştu.
Blippar Türkiye Ortağı Mikela Eskenazi de "Mobil büyüyor ama fiziksel dünya da hala burada" dedi ve bu iki dünyayı bağlantılı hale getiren artırılmış gerçeklik uygulamalarının yükselişini anlattı. Eskenazi, mobil telefonların bu iki dünya arasındaki iletişimi sağlayan birer duyu organı gibi çalıştığına dikkat çekti.
Kadir Sönmez - TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...