Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google, çocuklara açılmak için çalışıyor!

Google, çocuklara açılmak için çalışıyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

İnternet, çocuklar için güvenli bir yer değil google, google hizmetleri, çocuklar, 13 yaş İnternet, çocuklar için güvenli bir yer değil

Her türlü içeriğin kol dolaştığı internet, küçük çocuklar için hiç de güvenli bir yer sayılmaz. Ancak pek çok internet devi, servislerini küçük çocuklara uygun hale getirmek için özel bir çalışma yapmıyor. Google ise bunu değiştirmek için çevrimiçi hizmetlerinde bazı değişiklikler yapmak üzere çalışmaya başladı bile...

The Information'ın haberine göre arama devi, 13 yaşından küçük çocukların Google hizmetlerini güvenle kullanabilmesi için çalışıyor. Google+ ve Gmail gibi hizmetleri kullanabilmek için 13 yaşından büyük olmak veya ebeveynlerin iznine sahip olmak gerekiyor. Ancak bu kısıtlamaları aşmak oldukça kolay.

Firma, çocukların Google hizmetlerini kullanmadığını söylemek yerine, iddiaya göre anne ve babaların yönetebileceği bir kontrol paneli geliştiriyor. Bu kontrol panelinin çocuğun çevrimiçi etkinliklerini görmeye izin vereceği, bunun yanında çocuklara özel bir YouTube sunulacağı ve Android'li cihazlarda Google hesabı açarken yaş bilgisini paylaşmanın şark koşulacağı söyleniyor.

Google, konu hakkındaki sorulara "dedikodu ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz" cevabını veriyor. Firmanın bu işlevi gerçeğe dönüştürmesi halinde, veri topladığı yaş kitlesi daha da genişlemiş olacak.

Chip

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...